0

Jedan pogled na Instagram profil ove 19-godišnjakinje dovoljan je da bismo shvatili da je riječ o svestranoj osobi. Elma piše, slika, svira, snima za YouTube i TikTok, ali njezina najveća ljubav ipak je gluma. Kako je odlučila postati glumicom, kako je izgledalo snimanje njezinog prvog filma „16082018“, ali i brojne druge zanimljive priče otkrila nam je u intervjuu.

Kada bismo našu sugovornicu Elmu Tomić morali opisati jednom riječju bila bi to umjetnost. Ona fotografira, slika, piše, svira, ali na prvom mjestu, kao što sama naglašava, glumi. Gluma je njezina najveća ljubav. Smatra da je gluma izabrala nju, a ne ona glumu te je s radošću prihvatila taj poziv.

Ja mislim da je gluma izabrala mene, da nisam ja nju, još puno prije nego sam došla fizički na ovaj svijet. I, onda je ženska bila poprilično strpljiva u tom čekanju da ja budem spremna preuzet sve što gluma sa sobom nosi jer ja nju vidim kao nešto vrlo divlje, slobodno i izazovno…i naravno prekrasno, prije svega. (…) Nekako se biramo međusobno iz dana u dan.


Priliku da svoj talent predstavi svijetu Elma je dobila  već s 18 godina u filmu mladog redatelja Jana Predojevića16062018“. Ulogu Laure i cjelokupan proces nastanka filma okarakterizirala je kao veliku životnu avanturu. Film je nastao s 0 kuna budžeta i 0% iskustva, ali s velikom voljom i hrabrošću nekoliko mladih ljudi koji su se samostalno pobrinuli za produkciju i sve druge segmente nastanka ovog projekta. Film je primarno snimljen u svrhu prijemnoga ispita za Akademiju dramskih umjetnosti, ali je proširio granice i postao dijelom dvaju filmskih festivala.

Slikanje i glazba također su važan dio Elminog života. Slikati je počela u djetinjstvu sa sestričnom koja više nije fizički prisutna. Sestrična joj je tada rekla da nastavi tamo gdje je ona stala, a Elma je taj poziv prihvatila prošle godine posvetivši se toj umjetnosti. Uskoro planira i svoju prvu izložbu pod nazivom „Nastavi tamo gdje sam ja stala". Što se tiče glazbe, također je odlučila svoju ljubav prema njoj iskoristiti kao „vjetar u leđa“ za učenje klavira. Velika joj je želja nekom od svojih prijatelja svirati pratnju na, kako skromno kaže, jednoj pjesmi, ne sumnjamo da će se to ostvariti i u puno većem opsegu.

Iako možda ne zvuči tako uz sve aktivnosti kojima se bavi uključujući i školu, Elma tvrdi da je slobodno vrijeme te psihofizičko stanje njezin prioritet. Smatra da uvijek treba znati stati upravo iz razloga što sve čime se bavi voli pa se zna dogoditi da pretjera. Zato slobodno vrijeme provodi trenirajući, šećući ili sa svojim životinjama kojih ima čak pet – pticu, psa, hrčka i dvije zlatne ribice. Balans između slobodnog vremena i svih zadataka koje obavlja u danu ukratko je sažela:

Ako ja imam 10 zadataka u danu, ja mogu tih 10 obavit', ali ne želim jer tako ću svaki dan 10,10,10,10 i onda će doći taj jedan dan gdje ne mogu više nijedan jer sam se s tih 10 preforsirala. Tako da se trudim održati svoje psihofizičko zdravlje tako što odvojim par sati dnevno za sebe, ne znam, gledam u zid i dobro mi je! Trening, šetnja, životinje – sve mene smiruje…


Uz sve navedeno, vrlo je aktivna i na Instagramu, nešto manje na YouTubeu, a odnedavno i na TikToku. Instagram izdvaja kao omiljenu društvenu mrežu koja joj je donijela brojna poznanstva, a tamo je naišla i na veliku podršku – broji gotovo 19 tisuća pratitelja.

U videu doznajte više o glumi, planovima za budućnost, ali i otkrijte što nam je Elma odgovorila na brzopotezna pitanje te kako je prokomentirala fotografiju sa seta filma „16082018“:Pogledaj još:

Je li studiranje u Americi kul kao na filmu i kako joj je TikTok pomogao pronaći ljubav? Upoznajte Franu!

Gdje će svima odletjeti pogled kad te prvi put vide? Cure i dečki uglavnom se slažu oko jednoga!

Pogledajte novi spot zgodnog pjevača! Od ovih kadrova zastat će vam dah

36.228
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!