0

Podsjetimo, profesor Franjo Dragičević je navodno izbacio iz razreda osam učenika, nakon čega je jedan pljunuo na klupu (prije toga je profesora gađao kredom!) i u tom trenu je profesor 'puk'o', kako kaže jedan od učenika svjedoka. Profesor ga je uhvatio za vrat i udarao po glavi i nogom udario u zadnji dio tijela. Zatim je izašao na hodnik i uhvatio drugog na hodniku, odveo ga svoj kabinet, tamo ga odgurnuo u stol i tukao...

Javnost je bila šokirana ponašanjem profesora Dragičevića, a onda je na vidjelo izašla prava istina. Ravnatelj je rekao da problematični učenik unazad dva mjeseca gađa profu kredom u leđa dok on piše po ploči i da mu nasilje nije strano. Sve o tom slučaju pročitajte u članku 'OMG Profesor koji je navodno istukao dvojicu učenika: 'Opet bih jednako postupio''.

Profesoru sada prijeti otkaz, kako piše Index. Školu je posjetila prosvjetna inspekcija i ovisno o njihovom nalazu, ovisit će kazna za profesora. No, do tada će on, vrlo vjerojatno, nastaviti predavati. U vezi s tim je izjavio: 'Meni priječi moj profesionalni dignitet i moral da se osvetnički ponašam u razredu. Konkretno, jedan od tih učenika s kojim sam imao sukob sjedio je u razredu i ponašao se krajnje normalno i radišno, do prve prilike koja će mu omogućiti sustav da ponovno zlostavlja mene i moje kolege. Mi se samo branimo od zlostavljanja, mi nismo zlostavljači, nego učenici vrše zlostavljanje, a mi se pokušavamo braniti. Ili, ne braneći se, to plaćamo svojim zdravljem'.

'Sustav reagira tako da, kada se dogodi slučaj kao što je bio ovaj, da oni postupaju ovako, dakle, učenik je izvršio agresiju na nastavnika, ali nastavnik će biti kriv jer je reagirao, pa gdje toga još ima? Imamo zakonsko pravo da se branimo – u zakonu se kaže da kada se baca predmet, a predmet je kreda, sutra će biti kamen, nož će biti, ne daj bože, prekosutra – da imate pravo da se branite. Iskoristio sam pravo da se branim jer mi sustav nije pružio zaštitu', dodatno je pojasnio profesor Franjo.

To nije prvi put da se nasilje vrši nad profesorima u školi, ponovno je to pokazala akcija profesora diljem Hrvatske koji šalju poruke podrške profesoru Franji.

Mi smo skupili njihove poruke i donosimo vam ih u nastavku... Upozoravamo vas, mogli biste se šokirati kada saznate kroz sve što prolaze nastavnici tijekom, uoči ili poslije nastave...

Foto: Screenshot Facebook

M.Z.
Provjeri još...

[ANKETA] Koja je najgora scena koju ste doživjeli na satu u školi?

Njihove poruke podrške s #ijasamfranjo donosimo vam u nastavku... Samo nastavite listati.

profesor#ijasamfranjopodrškaHrvatskanastavnicinasilješkola

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

35.446
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!