0

Ja sam Alen, Žigić Alen. Imam 17 godina, dolazim iz konzervativnog slavonskog mjesta - Bošnjaci. Pohađam Zdravstvenu i veterinarsku školu dr. Andrije Štampara za nesuđeno zanimanje medicinskog tehničara. Idem u 4.A razred. O meni je dovoljno znati da sam kreativno retardiran i emotivno hendikepiran.

Završio je studeni. Nije još, ali skoro. Skorooo.

Ne mogu vjerovati koliko brzo mi je proletio ovaj mjesec. Ova godina. Dobro nećemo biti toliko pesimistični i već vidjeti završetak godine, opak ima još 1 mjesec. Cijeli prosinac. I tako stigao je u svakom slučaju zadnji petak studenoga. I tako sam razmišljao. Smišljao. Razmišljao. Razmislio. Smišljao. Smislio i razmislio. Na kraju i odlučio. Odlučio sam uvesti nešto novo u kolumne, a to je mjesečnica. Ne mislim na menstruaciju. Smiri se. Mislim na osvrt mjeseca. Ovo će biti osvrt na prohladan studeni. O svemu i svačemu. Svakako ćete i svakog mjeseca saznati nešto novo o meni. Sad listajte prema dolje i glasujte u anketi jeste li za ili protiv nove rubrike. Dok listaš pročitaj i nešto između, bilo bi fora, kažu da kolumne tome služe.

via GIPHY


Studeni se zove studeni jer je studen.
Barem se ja tako osjećam u studenom. Tako ću započeti studensku mjesečnicu, baš sam originalan. Uglavnom, hajdemo prijeći na to što se sve izdogađalo ovoga mjeseca. Počeli smo studeni Svim Svetima, tako uvijek počinjemo, ali svejedno se iznenadim kad shvatim da nema nastave toga dana. Toga dana, kada bismo se trebali prisjećati onih koji više nisu s nama (čitaj: mrtvih i preminulih i umrlih) na svakom portalu smo bili i svjedoci toga prisjećanja. Nećete vjerovati česti komentari su bili o partizanima, ustašama, četnicima i lampionima. Baš šok za komentatore na našim portalima (ne mislim na Teen385, tu je sve mirno za razliku od nekih navodno najčitanijih). Prošao je i taj prvi dan ovoga mjeseca, sljedeći tjedan sam dobio komentar da sam na Instagram objavio neprimjeren video za Svi Svete.Inače snimam neke videe za Instagram u kojima sprdam neke tipove ljudi, ali nikada nije s lošom namjerom.
No, očito loše može biti i bilo što ima samoglasnik u sebi. Taj tjedan iz Svih Svetih sam proveo u školi (inače imam 1 tjedan teoriju, a 1 tjedan praksu, odnosno u tjednu prakse ponedjeljkom je isto nebitna ljupka teorija) i mislim da čak nisam dobio neki komentar profesora da sam bezobrazan i sl. Napredujem. Vi ste mi bura u plećku. Nema veze što većinu čitatelja ne znam, to je sad u trendu pisati. Onda je taj vikend bio kirbaj u mom mjestu. Znam da ne znate što to znači. Kirbaj je događaj tipičan za Slavoniju, obilježava se crkveni blagdan, blagdan onoga sveca po kojemu se zove župa. Realno, slavi se kao svaka druga fešta, tako da se popilo čašica otprilike jednako koliko ih voli popit Šeks. Bilo je zanimljivo, samo što mi je napuknuo desni bubnjić zbog visoke kvalitete zvučnika. Ali ono s obzirom na to da obožavam medicinu, zdravlje mi je na zadnjem mjestu. Paradoksalno. Otkrij što. Tjedan iza toga sam opet bio na praksi i ono konačno dobio 5, malo izrađivali plakate i slušali stručno vikanje starije odjelne medicinske sestre na pedijatriji. Malo vidjeli izgled svega i osvijestio sam se da postoji nešto neorganiziranije od mene. Moja organizacija je preloša. To ste mogli primijetiti i po tome što su mi često kolumne kasnile. Hvala urednicama koje me trpe, odnosno novinarki Maji! Maja, ne znam te osobno, ali posvećujem ti ovaj red-dva u kolumni. Xoxo Ovaj tjedan je zadnji i prekjučer je istjerala profesorica sa sata jer znate onaj osjećaj kada ne možete izdržati da se ne nasmijete i morate prasnuti i onda taj prasak potraje cijeli sat. No, dobro nema veze. U subotu. Dakle, sutra slavim rođendan. U ponedjeljak mi je stvarno rođendan. Mislim, draga redakcijo Teen385 nije da apeliram da mi čestitate ili nešto, kao ni vi čitatelji, nego eto spominjem usput. Išao sam na casting za nešto. Saznao sam da mi je mama trudna. Dobio sam ovaj tjedan i jedan poziv koji bi mogao promijeniti moju rutinu svakoga dana, ali ne smijem još ništa pisati. Ne smijem ništa reći. Zaboravite da sam spomenuo. I eto tako je meni  prošao ovaj mjesec. Ništa extra, samo je proletio.

via GIPHY


Što se događalo u RH ovaj mjesec, može i u svijetu, sveznajući znatiželjni Alene?
Dobro, nije da želim odgovoriti na ovo pomalo retoričko pitanje, ali evo. Saznali smo da je predsjednica bila vražićak i nije u gimnaziji imala sve petice, Severina je već 2 godine u braku, a svi su i zaboravili da se udala. Pisalo je masovno o tome kako je Tony Cetinski zgazio pješaka (ne bi se toliko pisalo da to nije Tony jer ako to učini neka javna osoba to je odmah dvostruko veća nesreća i piše se o tome kao da je zgazio jedno cijelo mjesto, ne kažem da je taj čovjek, koji je preminuo nebitna jedinka, nego želim reći da se digne prevelika uzbuna). Vidjeli smo da je država otkrila da u RH postoje gradovi bez vrtića i/ili jaslica. Nevjerojatno.

via GIPHY


Vidjeli smo da je otkazan Despacito u Areni, nije bitno kako se zove pjevač jer ćeš ovako prije znati o kome je riječ. Navodno je imao neke komplicirane zahtjeve, ali može li itko imati kompliciranije od Beyonce? Ona zahtijeva crveni WC-papir. Rly girl? Whaaat? Nisam znao da postoji takav uopće. Pisalo se i o pomirenju Justina i Selene, nisam fan ni njega ni nje, ali slatki su zajedno (tako barem kažu) pa mi je drago radi njih. Vidio sam i da je u menzi uobičajeno dobiti gusjenicu u grahu, a ako tražiš prilog dobiješ grumen dlaka iz odvoda. Slučajno sam naišao i na to da neki Amerikanac ide malo letjeti raketom da utvrdi je li Zemlja ravna ili okrugla. Zvuči smiješno, ali odgledajte neke videe na YouTubeu koji dokazuju to da je naš planet ravna ploča. Čak sam se i ja zapitao. No, ja nisam prava osoba po kojoj se trebate mjeriti jer ja se i za Svi Svete zapitam koji se svetac slavi.

via GIPHY


Vidio sam da su nekom čovjeku izvukli jegulju iz anusa. Ne želi reći kako je tamo završila, ali valjda se zaigrao s njom, možda ju je dresirao, ali je bila nestašna pa joj je rekao da ne za kaznu ide u mračnu komoru, a njoj se ondje svidjelo i odjeguljala je tamo. Vidio sam i da u Životu na vagi ima varanja u izazovima, nekako je ova sezona počela podsjećati na Big Brother, a ne na vaganje. Svima nam se rodilo dijete. Skoro. Naime, rodila je Ella Dvornik pa je to bio vjerojatno glavni događaj mjeseca. Zasjenila je sve. Mala Balie Dee ima jako čudno ime i mislim da će ih mrziti kad se bude morala potpisivati. Mamić je bio gost u talk-showu i tako se pokrenuo ogroman val komentara, ali ja mislim da njega totalno boli briga za to. On da ode i sam u saunu opet bih ga netko komentirao iako bio u solariju pored. Goran Bogdan ide u Hollywood, to je onaj glumac kojega svi znaju ali ne znaju kako se zove i djeluje jako smotano. U svakom slučaju bilo je svega, ne želim previše odugovlačiti.

via GIPHY


Što ćemo saznati o tebi, Alene?
Saznali ste već dosta stvari, ali evo sada ću Vam napisati kako sam počeo pisati za Teen385 jer mislim da je okej krenuti s time. Naime, ja sam prije imao neki jadan blog, izgledao je kao mužnja mrtve krave, a jedino dobro je bilo to što sam često imao Giveawaye i imao sam dobre tekstove na blogu. Onda je bio neki kao natječaj za najkreativnijeg tinejdžera, a ja sam se prijavio na njega prekasno, ali ipak jesam i to je bila dobra odluka. Tadašnja urednica je prepoznala neki potencijal kod mene (ne pitajte koji, ni ja ga nisam prepoznao) i tako je to krenulo. Budite uporni i vjerujte u sebe jer najbolje stvari se događaju kada najmanje vjerujete. U svakom slučaju Teen385 mi je super dobrodošao jer mi zarada dođe kao dobar džeparac s kojim si priuštim i dosta stvari. Dobro, istina je da većinu potrošim na kave i cigarete, ali eto čisto da bolje zvuči. Svakako mi je možete javiti i na Instagramu u DM ako vas još nešto zanima ili trebate savjet, a ako se složite mogu vaše pitanje objaviti u sljedećoj mjesečnici i napisati svoj savjet.

To je to! Lijepo se provedite za vikend i u ponedjeljak se sjetite što morate čestitati.

Foto: Pixabay/Giphy/Instagram

Alen Žigić


Pročitajte i ostale Alenove kolumne:

Kritike – magične riječi koje ne možeš odbiti, a anđela mogu pretvoriti u demona

Čaroban 18. rođendan – sve prednosti i mane punoljetnosti u Hrvatskoj

Odlazak na kavu nije uvijek jednostavan – pročitaj pravila i nemoj ispasti jedan od ovih sedam tipova osoba u kafiću!

studenimjesecpregledrođendanAlen Žigićetiketa iskrenostimjesečnica

O autoru...
Ja sam Alen, Žigić Alen. Imam 17 godina i dolazim iz Slavonije, iz istočnog sela-Bošnjaci (konzervativno mjesto).

Pohađam Zdravstvenu i veterinarsku školu dr. Andrije Štampara za medicinskog tehničara. Idem u 4.A razred.

36.484
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!