0

Ja sam Alen, Žigić Alen. Imam 17 godina i dolazim iz Slavonije, iz istočnog sela-Bošnjaci (konzervativno mjesto). Pohađam Zdravstvenu i veterinarsku školu dr. Andrije Štampara za medicinskog tehničara. Idem u 3.A razred (najbolji razred ikad).

Kažu da je ovo stoljeće najmodernije stoljeće.
To je i logično jer 21. stoljeće nikada nije postojalo, kao ni 22., koje će tada biti najmodernije. No, puno toga kažu, a malo toga bude istina. Međutim, kako sam spomenuo riječ najmodernije, vjerojatno vam se pojavila asocijacija na modu. To je ono što danas svatko voli koristiti u svom vokabularu i osjeća se modno osviješteno, ako obuče nešto što nosi neka blogerica. Moda je postala vrlo zanimljiva, a objasnit ću i zašto.

via GIPHY


Moda je zanimljiva. Zašto?
Zato što je ovo stoljeće obilježeno kršenjem pravila i spajanjem naizgled nespojivih komada odjeće. Neki nespojivo spoje bolje nego netko obrve, dok neki ipak padnu na tom tzv. ispitu. Sve je to za ljude, međutim slažemo li se svi da je za ljude namijenjena plastika? Zapravo, plastične čizme? Taj trend je pokrenula osoba koja je postavila ideal ženske figure - Kim Kardashian. Svaka druga žena je poludjela za njima i poželjela ih imati u uskom ormariću za obuću, koji stoji u četverokvadratnom hodniku.

via GIPHY


Svi su oduševljeni, iako je to totalni modni promašaj.
Ne izgledaju one toliko loše, ali pokušajte zamisliti kako je to kada vam noga stoji u plastici na nekoliko sati, a uz to je sunčano vrijeme. Kada skinete čizmu možete se samo nadati da smrdi manje od crknutog štakora. Na internetu sam pronašao fotke žena kojima su se toliko uznojile noge da se stvorila para u njima. Znate, onako poput jutarnje rose, ali smrdljive rose. Tako da je to vrlo zanimljivo, proguglajte baš o tome.

via GIPHY


Moda je zanimljiva i zbog poženitisa.

Poženitis je riječ koja mi je slučajno pala na pamet, a označava postepeno pretvaranje muškaraca u žene. Naime, sva garderoba je doslovno jednaka i na muškom i na ženskom odjelu. Svaka muška kolekcija na modnim revijama je postala ženstvenija nego ženska. Doslovno je to sve pretjerano i kad malo razmislim shvatim da su neke moje majice duže nego prijateljičine. Doslovno, poput tunika.

via GIPHY


Nedavno sam vidio kolekciju muškog donjeg rublja.
Ostao sam šokiran, doslovno su halteri glavni hit tog dizajnera. Ne zezam se, proguglajte i pronađite. Poženitis je sve jači, možda na kraju muškarci počnu nositi haljine i štikle u izlazak, ionako većina velikih frajera koristi korektor, puder i ostale kozmetičke proizvode.

Svi misle da im sve jednako dobro stoji.
Tako imamo osobe koje su pretile i nose tajice. Ja ne osuđujem pretile  osobe, ali iskreno tajice jako ružno izgledaju na njima. Imamo četka frizure. Znate one muške frizure, ćelavo sa strane, a gore bujna kosa. To je baš frizura stoljeća i svi ju imaju. Problem - svi misle da im predivno stoji. Volio bih i ja da mi se trbušni mišići naprave od hamburgera, ali ne ide to tako.

via GIPHY


Modna zanimljivost je choker.
Za chokerima su ljudi toliko poludjeli, a najjače je što sada postoje i muški chokeri. Ok. Mislim da je suvišno komentirati. Isto tako svi ih nose ili su ih nosili, a ne stoje svima predivno. Jednostavno podbradak i choker ne idu.Zanimljiva je moda zbog trendova koje pokreću blogerice.
Svi obožavaju blogerice i jedva čekaju saznati za neki novi modni trend, bez obzira bio on totalni užas ili savršenstvo. Tako imamo priliku vidjeti blogerice u onim Gucci ili Dolce Gabbana (nisam siguran) papučama s krznom. Moja baka ima ljepše papuče. Ozbiljan sam. Te papuče izgledaju kao da su s neke jeftine tržnice gdje prodaju krzno skinuto baš tada sa životinja i zalijepljeno vrućim ljepilom. Užas. Svi prate blogerice i u oblačenju traper hlačica, iako ne stoje svima divno. Također, obožavaju nositi one ogromne sunčane naočale u kojima izgledaju poput ce-ce muhe.Nema veze, to svi nose!

Tako svi razmišljaju, ali su u krivu. E, da! Skoro sam zaboravio spomenuti Adidas Superstar tenisice koje su pokorile svijet. Nema onoga tko ih nije nosio. Nosila si ih ti, nosio sam ih ja, nosila ih je Ivanka, nosila ih je časna, nosila ih je predsjednica. Dobro, nije predsjednica, ali skoro! Sad me baš zanima što naša predsjednica nosi kad je kod kuće. Vjerojatno chokere i traper hlačice. Uglavnom, Adidas je oborio s tim tenisicama, ali su isto tako one oborile moje živce.

Ne znam, moda je zanimljiva i zabavna. Poput neke igre u kojoj slažeš boje i vrste tkanine, ali trebaju postojati neka pravila. Želim samo poručiti da budete individualni, poput Dade Topića, jer svi nose grudnjak, samo Dado Topić! Uživajte!

Foto: Pixabay/Giphy

Alen Žigić

Pročitajte još:

Problemi koje imaju svi pred kraj školske godine - true or not?

Vrijeme je da odrasteš - svaka osoba mora biti sama sebi idol

Jedni ga mrze, drugi obožavaju - koji je tvoj stav o tjelesnom?

Alen Žigićkolumnamodamodernochokerpapučehalterimuška modaženska modablogerice

O autoru...
Ja sam Alen, Žigić Alen. Imam 17 godina i dolazim iz Slavonije, iz istočnog sela-Bošnjaci (konzervativno mjesto).

Pohađam Zdravstvenu i veterinarsku školu dr. Andrije Štampara za medicinskog tehničara. Idem u 4.A razred.

36.487
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!