0

Maturantica, riječanka i kolumnistica. Svi smo mi vodili svoje dnevnike, neki od nas možda još uvijek vode. Ja ću krenuti korak dalje i voditi svoj dnevnik ovdje. Što me veseli? Što me muči? Koje pjesme slušam i koje filmove gledam? Samo nastavi čitati i saznaj sve o meni, uz nadu da ćeš saznati i nešto o sebi...
P.S.
Mama, nemoj čitati, ovo je i dalje moj dnevnik!


Napokon je stiglo i proljeće. Dobro, možda nije baš u potpunosti stiglo, jer je danas tek 7. ožujka, ali kao da i je! Sunce se vratilo u moj grad, bliži se moj rođendan, a sutra je dan žena! Tako da bih željela iskoristiti ovu priliku da svima vama djevojkama prva zaželim, sretan dan žena! Nadam se da ćete dobiti puno cvijeća te da će vam ovaj dan biti divan, predivan! Nažalost, ima i previše žena, djevojaka i djevojčica koje nikad ne dobiju cvijet ili kompliment za dan žena, nego samo šake i uvrede. Jedna od njih je bila i Kristina Krpuljan, djevojka čije ime ćemo ponovno zaboraviti nakon što se o njoj pričalo par dana. Njima posvećujem ovaj tjedan pjesmu tjedna:No, natrag na neke veselije teme! Proljeće se polako počinje vraćati, što je vidljivo.

Boje se polako počinju vraćati u prirodu - ružičasti zalasci sunca, raznobojne ptice koje dolaze s juga, i zelene biljke koje su uvijek u kontrastu sa sivim betonom. Tako izgleda proljeće u mom gradu.

Objavu dijeli Ana Šoda (@soda.anaa)Skupa s promjenama u prirodi, dolazi i do promjena u našim garderobama. Mislim da se skoro sve možemo složiti da je proljeće najljepše vrijeme za slaganje raznih outfita: idealni vremenski uvjeti, slojevito oblačenje i mnoštvo boja! Nažalost, kako temperature polako rastu, tako se i mi sve manje i manje oblačimo te sve više i više kože pokazujemo.
I dok postoje one cure koje se brinu o svom tijelu i izgledu cijelu godinu, nažalost većina nas nismo vanzemaljci. Mi koje nismo vanzemaljci, na prve sunčeve zrake se sjetimo kupaćih kostima i potencijalnih slika za Instagram i shvatimo da je krajnje vrijeme za krenuti vježbati i jesti zdravo.

Shvatimo to sada, a krenemo s time nikad.

Ove godine, odlučila sam da je vrijeme za promjenu! Vrijeme je da krenem vježbati, da počnem zdravo jesti te da se počnem brinuti o sebi općenito. I nije sad tu stvar u tome da ja želim izgledati kao Kendall Jenner (okej, možda malo ipak želim), nego jednostavno želim biti najbolja verzija mene same. Danas, kad se pogledam u ogledalo, znam da to nisam. Zato je vrijeme za promjene! Naposljetku, ovu subotu sam se napokon odvažila te počela jesti zdravo i krenula u teretanu.

Objavu dijeli Ana Šoda (@soda.anaa)Bio je to moj prvi put u teretani te sam samo čekala kad ću se i kako osramotiti.  Za početak, bilo mi je super kad su mi dali ključić od ormarića, a ja sam uporno pokušavala s njime otključati vrata ženske svlačionice. Naravno, bila su otključana...
Nakon presvlačenja, uslijedio je i konačan ulazak u teretanu. Izgledala sam kao izgubljeni John Travolta iz memeova dok sam očajnički pogledom tražila trake za trčanje i bicikle.Da bih došla do bicikla, morala sam proći pokraj raznih sprava koje su mi izgledale više kao kakve sprave za mučenje nego za vježbanje, te pokraj grupice gym baja. No preživjela sam. Nakon što sam sjela na biciklu, bila sam napokon svoj na svome. Svi koji me poznaju, znaju da je bicikliranje jedna od mojih omiljenih stvari na svijetu. Nemojte misliti da ja sad odjednom kao volim sport, apsolutno ne! Bicikliranje mi je omiljeno upravo zato jer trošim kalorije dok sjedim...

Objavu dijeli Ana Šoda (@soda.anaa)I tako ja bicikliram (čitaj sjedim), trošim kalorije, znojim se i shvaćam da je bila velika pogreška doći u teretanu bez bočice vode i bez malog ručnika. Stvarno velika pogreška. Naposljetku, moja noćna mora se ostvarila. Ja sam jedna od onih osoba koja ne izgleda nimalo graciozno dok vježba te nikako ne želim da me netko vidi takvu. Stoga sam ciljano otišla u jednu od onih 'bezveze' teretana i ciljano vrijeme kad sam mislila da neće niti nikoga. No, kako se moj trening odužio, tako se teretana počela polako puniti te je ubrzo cijeli kat bio prepun ljudi.

Oni su vjerojatno razmišljali samo o tome koliko vremena moraju još trčati da bi potrošili kalorije od ručka, ALI. Tko jamči da se nisu ustvari smijali meni kako smiješno izgledam na toj bicikli, kako sporo pedaliram ili kako sam debela?!E pa drage moje, nakon što sam  nastavila pedalirati usprkos tim mučnim mislima, polako su te mučne misli počinjale slabiti, a onda su i nestale. Jednostavno me nije bilo briga, a vidjela sam da i ostale nije briga. Svatko samo broji svoje kalorije i svoje minute, željno iščekujući tren kad će dostići svoj cilj. Tako sam i ja brojala, brojala i naposljetku izbrojala.
Nakon treninga koji je trajao više od sat vremena (što je pravi šok za moje tijelo u usporedbi sa skoro 19 godina nerada), napokon je došlo vrijeme za krenuti doma. Već u samoj svlačionici sam mogla vidjeti rezultat moga rada.TA-DAAAA! Okej, možda se radi samo o majici natopljenoj znojem, ali nekako je dobro vidjeti barem takve rezultate. Nakon toga mi se čini da sav onaj trud nije bio uzalud. A nadam se da će uskoro biti vidljivi i nekakvi konkretniji rezultati, tj MORAJU biti vidljivi. Inače uzalud svo moje sramoćenje po teretani bez šminke?!Kažu da je najteže početi.

E pa u pravu su. Stvarno mi se ne da ustati sada i krenuti u teretanu, gdje znam da me čeka samo znoj, znoj i znoj. Ali isto tako kažu da nema do onog osjećaja nakon treninga. E pa i tu su u pravu. Ugh. Da budem iskrena, planirala sam danas preskočiti trening, ali evo, kako ovo pišem, shvaćam da bi bilo jako licemjerno od mene da ga preskočim, a to mi se ne sviđa. I zato vas napuštam, djevojke moje.

Budite mi lijepe, sretne i nasmijane i idućeg utorka!

Foto: Instagram/Ana Šoda/Pixabay

Ana Šoda

Pročitajte i ostale Anine kolumne:

Tko su i zašto ih volimo - jesu li i vama ovo najdraži YouTuberi?

Ne možeš ne primijetiti modu oko nas: Koliko puta si se nasmijala na nečije čudne obrve?

Znaš li kako se mi ponašamo na Valentinovo? Normalno!'Ana ŠodakolumnaČokoladapizza i jednorozivježbanjeteretana

O autorici...Brucošica, riječanka i kolumnistica.

Svi smo mi vodili svoje dnevnike, neki od nas možda još uvijek vode. Ja ću krenuti korak dalje i voditi svoj dnevnik ovdje. Što me veseli? Što me muči? Koje pjesme slušam i koje filmove gledam? Samo nastavi čitati i saznaj sve o meni, uz nadu da ćeš saznati i nešto o sebi...

P.S. Mama, nemoj čitati, ovo je i dalje moj dnevnik!

36.470
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!