0

Maturantica, riječanka i kolumnistica. Svi smo mi vodili svoje dnevnike, neki od nas možda još uvijek vode. Ja ću krenuti korak dalje i voditi svoj dnevnik ovdje. Što me veseli? Što me muči? Koje pjesme slušam i koje filmove gledam? Samo nastavi čitati i saznaj sve o meni, uz nadu da ćeš saznati i nešto o sebi...
P.S.
Mama, nemoj čitati, ovo je i dalje moj dnevnik!

Mi cure smo patetične. Kako god se oblačile, pratile trendove ili ne, slušale Lanu Del Rey ili nešto skroz deseto, na kraju krajeva, sve smo mi jako patetične. Stoga će i ovaj članak biti baš skroz patetičan, počevši od same pjesme tjedna:Okej, sad dok skupa slušamo Lanu Del Rey, možemo početi biti patetične.

Za početak, prisjetimo se svih dečkiju koji su nam se ikad svidjeli (rekla sam da će biti skroz patetično).

Ne možeš se sjetiti svih, je tako? Sjećamo se samo onih najbitnijih i eventualno onih koji su nam se svidjeli kroz prošle dvije godine. Ali prve ljubavi ostaju zauvijek, tako ja ovim putem pozdravljam Domagoja iz zbora "Tratinčice" u Rijeci. Bilo je kratko, bilo je slatko i bilo je pred nekakvih sedamnaest godina.Nakon prve ljubavi, najčešće se sjetimo onog jednog dečka koji nam se uvijek potajno sviđao, ali nikad nismo ništa rekle, a niti ne namjeravamo reći. Ajmo nazvati taj tip dečka Marko.

Marko je savršen dečko za svaku od nas, što znači da se svaka od nas zatreskala u dečka po svojoj mjeri.


Moj je Marko bio visok, imao smeđe oči i nije bio onaj mainstream dečko koji se uvijek svima sviđao, već onaj koji je iz pozadine radio nered. Slomio je srca puno curica iz razreda, a iz cijele generacije. Danas kad sretnem Marka na ulici, nekad se pozdravimo, nekad izvadimo mobitele i tipkamo na njih dok prolazimo jedan kraj drugoga. To čisto tako jer ne znamo što bi sami sa sobom, ali da ima nekakvih leptirića, nema.To me vodi do trećeg tipa na kojeg smo skoro pa sve naišle. To je dečko kojem smo se mi sviđale, ali on nije nama.


 Nešto jednostavno nije išlo, koliko god mi to željele jer smo znale da je Josip good guy. Jedini dečko kojem je baš neizmjerno stalo do nas, koji bi prešao sva brda i sve doline, donio nam čokoladu kad smo ljute i slušao naše nebuloze. No nije išlo. Kad sretnemo Josipa na ulici, pozdravimo se i imamo na licu onaj osmijeh pun sažaljenja, a našim leptirićima ni traga, dok njegovi leptirići veselo lete oko nas.Zasad smo se približile patetičnosti, ali nismo joj se skroz prepustile.

Vrijeme je da to promijenimo. Idemo zaroniti u potpunosti u očajnu patetičnost.

Objavu dijeli Ana Šoda (@soda.anaa)Četvrti tip dečka je dečko kojeg nećemo nikad zaboraviti (ili nam se sad barem to tako čini).

On možda nije najzgodniji ni najpametniji (naravno da je), ali ima ono nešto posebno što te toliko privlači k njemu da kad samo čuješ njegovo ime, spontano se nasmiješ, leptirići ti u trbuhu zaigraju i ti si odjednom malena djevojčica s dvije pletenice koja se rumeni. Vi dijelite nešto više od onog na prvi pogled, telepatski ste povezani, točno znaš kako će kad odreagirati. On je taj dečko o kojem tvoja bestica više ni ne želi čuti jer joj pozli kad joj ga spomeneš. Najčešće, iako tvoje frendice žele da budete skupa i shippaju vas, potajno ga hejta jer ono... To je posao svake bestice?!On je prvi (koga ti lažeš) i posljednji (koga ti lažeš) dečko zbog kojeg si plakala, on je onaj jedan s kojim si sigurna da bi napokon bila sretna, on je onaj dio tebe koji ti fali da bi se osjećala "potpunom" (što je totalna glupost jer si ti sama za sebe sasvim dovoljna).


On je onaj dečko kojeg kasnije prepoznaješ u svakoj pjesmi, svakom filmu i svakoj seriji, iako nema apsolutno ništa zajedničko s Chuck Bassom. On je onaj dečko o kojem upravo sad razmišljaš... Stoga ću ovaj tip dečka ostaviti bez imena, njemu stvarno nema smisla davati ime. Svima nam je jasno o kojem je dečku riječ. Sve što mogu poručiti jest da se nadam da će on eventualno postati peti tip dečka.

Objavu dijeli Ana Šoda (@soda.anaa)Peti tip dečka, ili kako ga ja volim zvati, Ultimate goals tip dečka, je dečko s kojim u sretnoj vezi i koji te čini sretnijom nego što si bila prije vaše veze.
On ti stavlja osmijeh na lice čak i kada bestice ne uspiju u tome, briše ti suze poljupcima i sve ostale patetične corny stvari kojih se možeš prisjetiti.

Objavu dijeli Ana Šoda (@soda.anaa)Naravno, postoji još puno dečkiju koji ne pripadju niti jednom od navedenih profila. Ali koga briga?! Je li uopće bitno kategorizirati ih, stavljati im etikete?? Ako se mene pita, jedino što je bitno u ljubavi je upravo ljubav!

Objavu dijeli Ana Šoda (@soda.anaa)Znam da sam cheesy, ali upozorila sam te - danas imam pravo biti patetična.

Danas pišem svoju zadnju kolumnu kao srednjoškolka, danas je dan kad se prisjećam svih svojih školskih simpatija i kad razmišljam o svemu tome i evo, moja patetičnost je pustila i par suza (kad se sjetim suza krene)

Neću dalje duljiti jer će ovo postati toliko patetično da će Facebook bannati post brže nego što Instagram izbriše slike na kojima Bella Hadid pokazuje svoje bradavice, tako da adios djevojke!

Jesi li i ti naišla na neke od ovih pet dečkiju? Imaš li još kakav tip dečka za nadodati? Piši mi sve u komentarima!
Budite mi lijepe, vesele i nasmijane, a  mi se čitamo i sljedećeg utorka!

Foto: Instagram/Giphy/Pinterest

Ana Šoda

Pročitajte i ostale Anine kolumne:

Maturalna večera: Period kad se cijeli razred svađa ili najvažniji događaj u životu?

Što kad više nisi teen - kako na najbolji način proslaviti 19. rođendan?

Jedna glava, 5 frizura: Neke je brutalno strah, a neki uživaju u stalnom mijenjaju boje koseAna ŠodakolumnaČokoladapizza i jednorozitipovi dečkidečkidečko

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

O autorici...Brucošica, riječanka i kolumnistica.

Svi smo mi vodili svoje dnevnike, neki od nas možda još uvijek vode. Ja ću krenuti korak dalje i voditi svoj dnevnik ovdje. Što me veseli? Što me muči? Koje pjesme slušam i koje filmove gledam? Samo nastavi čitati i saznaj sve o meni, uz nadu da ćeš saznati i nešto o sebi...

P.S. Mama, nemoj čitati, ovo je i dalje moj dnevnik!

36.001
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!