0

Maturantica, riječanka i kolumnistica. Svi smo mi vodili svoje dnevnike, neki od nas možda još uvijek vode. Ja ću krenuti korak dalje i voditi svoj dnevnik ovdje. Što me veseli? Što me muči? Koje pjesme slušam i koje filmove gledam? Samo nastavi čitati i saznaj sve o meni, uz nadu da ćeš saznati i nešto o sebi...
P.S.
Mama, nemoj čitati, ovo je i dalje moj dnevnik!

I dok mi ovdje uživamo u sunčanim danima i ljetnom vremenu, nažalost u svijetu se događaju užasne stvari. Sigurno si i ti čula za skorije terorističke napade, a i za humanitarni koncert koji je uslijedio. Stoga je moja pjesma tjedna upravo jedna od live izvedbi s koncerta:Sad, natrag na malo veselije teme (što ne znači da trebamo zaboraviti i ignorirati sve loše što se događa).

Iako ljeto službeno počinje tek kroz koji dan, svi znamo da je ljeto počelo onog dana kad nam Instagram preplave slike s plaže/bazena. Sve te lijepe sličice koje uljepšavaju Instagram feed, a mi imamo osjećaj da je ljeto uranilo jer još uvijek nismo spremne, noup.No, što actually znači biti spremna za ljeto?
U teoriji, biti spreman za ljeto bi značilo imati kremu za sunčanje, šešir s velikim obodom, kupaći kostim i ručnik za plažu. Meni pak biti spremna za ljeto znači biti u tip top formi, imati duge nokte, onu plavkastu ljetnu kosu i najljepši kupaći, a sigurna sam da nisam jedina kojoj je tako. I sad, pitam se.

Je li problem u meni koja tako mislim, kad znam da mi to stvarno ne bi trebali biti prioriteti, ili u cijelom društvu, kad to očito svi cijenimo?

 Lijepe slike za Instagram i Fejs, lajkovi i komentari. Treba li nam išta više?E pa treba!

Trebaju nam dobre uspomene, a pod to ne spada ono kad te frendica slika 500 puta dok ti napokon ne ispadneš super pa se onda hihoćete kroz par dana tome kako je bilo teško doći do super slike.

Ne, pod dobre uspomene mislim na ono kad frendica i ti odete van i bude vam toliko dobro da nemate nijednu sliku iz izlaska jer se niste imale kad slikati. Ili kad imate par slika, ali te definitivno nisu za objavu... Kad odete van na neko "zabranjeno" mjesto pa ne možete baciti check in jer će vas inače roditelji ubiti. Kad dočekate jutro i uživate u izlasku sunca. I takve slične zgode.

 Zgode koje ćeš prepričavati svojoj djeci i unucima.
Malo sam odlutala od teme, tako da se vraćam na "spremna za ljeto".

Živim u gradu na moru, iako se ne sjećam kad sam zadnji put bila u Rijeci na moru. Uvijek su bili neke obaveze dok bi trajala škola, a nakon kraja bih uvijek išla odmah negdje te tamo uživala sve do jeseni. Ove godine mi je škola završila ranije i imam dosta slobodnog vremena (kojeg actually ne bih trebala imati jer bih trebala učiti za maturu, ali ok) pa sam išla na more par puta.

Curke moje, ako postoji netko tko nije fit, onda sam to ja.

Koliko god se ja trudila, nisam još spremna za ljeto, ništa od  hashtaga #summerbodygoals, barem ne zasad. I kad vidim sve lijepe slike na Instagramu, baš se nekad znam izbedirati. Svi su zgodni, već su dobili i malo boje, samo sam ja i dalje BFF s mojim Napolitankama.I onda odeš na plažu i shvatiš da su actually svi i dalje BFF s Napolitankama, burekom, čokoladom, pizzom... Samo te osobe ili nemaju Instagram ili se znaju dobro služiti photoshopom. U svakom slučaju, to loše utječe na svih: na tebe, na mene, na moje i na tvoje prijatelje.

Postavljaju se nerealni standardi koje je nemoguće doseći.


I onda dovode do toga da nitko od nas nije "spreman za ljeto", a je. Jer ja sam uvijek spremna za ići van, nositi slatke haljinice, jesti lubenicu, ići na more i dočekati zoru u društvu najdražih prijatelja. Tako da da, ipak sam spremna za ljeto.

Objavu dijeli Ana Šoda (@soda.anaa)Spremaš li se i ti kako za ljeto? Slažeš li se sa mnom? Imaš li kakvu ludu uspomenu? Piši mi sve!

Mi se čitamo i sljedećeg tjedna, a do tad mi ostanite lijepe, pametne i vesele!

Foto: Ana Šoda/Instagram/Giphy

Ana Šoda

Pročitajte još:

Zadnji dan škole - čista sreća ili navala emocija i nostalgije?

Ljubav i ostali problemi - 5 tipova dečkiju koje svaka cura ima u životu

Maturalna večera: Period kad se cijeli razred svađa ili najvažniji događaj u životu?Ana ŠodakolumnaČokoladapizza i jednoroziljeto

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

O autorici...Brucošica, riječanka i kolumnistica.

Svi smo mi vodili svoje dnevnike, neki od nas možda još uvijek vode. Ja ću krenuti korak dalje i voditi svoj dnevnik ovdje. Što me veseli? Što me muči? Koje pjesme slušam i koje filmove gledam? Samo nastavi čitati i saznaj sve o meni, uz nadu da ćeš saznati i nešto o sebi...

P.S. Mama, nemoj čitati, ovo je i dalje moj dnevnik!

35.889
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!