Slika nije pronađena

Znamo mnogo toga lošega o tinejdžerskom ponašanju. Znamo za tinejdžerski bijes, za lupanje vratima, zaljubljivost preko svake mjere. Štoviše, nedavno je napravljeno jedno istraživanje koje je stavilo loše strane tinejdžerica u brojke.

Tako se doznalo sljedeće:

Prosječna tinejdžerica s majkom godišnje ima 183 svađe, a s ocem 157, s braćom i sestrama 257, a s prijateljima 127.  Također, u godini dana će 164 puta zalupiti vratima zbog srdžbe, a zbog dečkiju će plakati 123 puta godišnje.

No, ovo su sve poprilično loše stvari, zar ne? 'Ajmo zato malo na one dobre, na dobre stvari koje se mogu doživjeti samo s jednom tinejdžericom (ili više njih). Kasnije u životu ovakva vrsta ponašanja više – manje ishlapi, stoga treba uživati u njima dok traju.

Lako se uzbude zbog bilo čega – običan slatki psić, neke tenisice koje su malo drugačije, majica s kul printom… I mogli bismo tako nabrajati u nedogled. Tinejdžericama je jednostavno mnogo toga nevjerojatno, i super, i odlično, i prekul… Eto ti vriske i uzbuđenja za tren oka. Odraslima je to često neshvatljivo, ali je jednostavno tako. Doista je lijepo kad je život uzbudljiv, ne?


Zezaju se do besvijesti – vicevi, vicevi i još viceva. Vicevima i šalama nikad kraja. Samo daj da se smijemo jer smijeh je lijek, smijeh je kul, smijeh je super. I doista im je mnogo toga smiješno – fotografije, video uratci, priče, kad netko padne, kad se netko spotakne… I ne zaboravimo, često u tim šalama znaju biti itekako okrutne.

Probijaju granice kao od šale – uvijek gledaju do koje mjere mogu nešto napraviti, žele probiti granice, posebice kada se radi o strpljenju starijih ljudi. Zakoni su tu da se ne poštuju, zar ne?

Imaju kratko pamćenje – imaju pamćenje zlatne ribice, barem u nekim, njima nevažnim stvarima. Točnije, pamćenje im je kratko kada imaju neke obaveze koje im se baš ne sviđaju, ali veoma dobro kada se radi o međusobnim vezama s prijateljima i dečkima.


Kraljice su trača – ako želite znati tko je najpopularniji bend ili pjevač na svijetu, pitajte tinejdžerice. Ako želite znati tko je počeo hodati prošli tjedan u vašem susjedstvu, pitajte tinejdžerice. Ako želite znati tko je trudan, tko je prevario curu/dečka, tko je dobio šamar od staraca – pitajte tinejdžericu.

Plakat će s vama – jednako kao što se vole smijati i zezati, tako će se i lako rasplakati. Ukoliko ćete s njima podijeliti kakvu osobnu srcedrapateljnu priču, sigurno ćete dobiti rame za plakanje, štoviše to rame će plakati s vama.

Znaju biti itekako slatke i neodoljive – budući da često mnogo toga rade iz srca, bez mnogo premišljanja, tinejdžerice znaju biti itekako slatke. Iznenadit će vas s nekom lijepom gestom da će vam navrijeti suze na oči i ako niste i sami tinejdžeri. Primjerice, neodoljivim hand – made poklonom za Dan majki ili pranjem automobila za Dan očeva. Kamo li sreće samo da su tako slatke češće u godini!

N.LJ.J.
Foto: Photoxpress.com

teen zanimljivo ponašanje