0

Djed Božićnjak nas usrećuje svake godine za vrijeme blagdana. Kada vidimo simpatičnog Djedicu kako nas gleda s ekrana ili ljude maskirane u njegov lik, postane nam toplije oko srca.

Djed Božićnjak je simbol za toplinu zajedništvo, ljubav i darivanje, ali i za pravednost jer nagrađuje samo dobru djecu. Iako ne postoji, on zauvijek živi u našim srcima.

Dok smo bili djeca vjerovali smo u čaroliju i u Djeda, a sada kao odrasli želimo da zaista postoje. Baš zbog toga otkrivamo simpatične činjenice o Djedu Božićnjaku:

#Djeda Božićnjaka još zovemo Djed Mraz, a u engleskom jeziku postoji čak nekoliko naziva, a to su Father Christmas, Grandfather Frost i Kris Kringle.#Star je više od tisućljeća, a božićna čarolija drži ga živim.#Prema legendi Djed Božićnjak živi na Sjevernom polu sa svojom ženom i vilenjacima.


#Zločesta djeca od Djedice dobiju ugljen pod bor
#Rudolf je Djedov deveti sob i dodan je u skupinu sobova za vrijeme badnjaka kada je bila jaka oluja i osmi sob nije mogao ništa vidjeti. Rudolf je svojim svijetlećim nosom obasjao put Djedici.
#Prema pjesmi A Visit from St. Nickolas koju je napisao Clement Moore 1823., Djed je opisan kao veseo stari vilenjak s obrazima rumenim poput ruže, nosom poput jagode i velikim trbuhom.
Izvor: kidsplayandcreate.com

I.P.Pročitajte još:

`Djed Božićnjak ne postoji`: a kako ste vi reagirali kada ste saznali istinu?

U školskom dimnjaku pronađeno 100 godina staro pismo Djedu Božićnjaku!

Tko još NE vjeruje u Djeda Božićnjaka?

djed božićnjakdjed mrazčinjenice o djedu božićnjaku

36.484
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!