Urbane legende - horor price 😱

7

dajjmispinaat
25.03.2021.

1. Covjek u automobilu

Mlada djevojka kobne je večeri ostala na poslu do kasno u noć. Kada je napokon bila gotova, sjela je u automobil i polako krenula kući te je nakon nekog vremena u retrovizoru primijetila da je netko sustiže. Njezin ju je pratitelj već krenuo pretjecati, kad se odjednom naglo vratio i počeo luđački trubiti i blicati. Ona se uspaničila i ubrzala, ali automobil je i dalje mahnito jurio i trubio za njom. Nakon kraće "potjere", napokon je došla do svoje kuće, izletjela iz auta i uletjela u kuću te odmah nazvala policiju koja je ubrzo i došla. Na njihovo zaprepaštenje, vozač automobila koji ju je progonio i dalje je bio tamo te je policajcima ispričao da je, kad je prvi put htio prestići djevojku, vidio siluetu čovjeka na stražnjem sjedalu njezinog automobila koji je podigao nož i spremao se zabosti ga u nju. Očito su ga omela svjetla pa se sagnuo i čekao da djevojka dođe doma, kako bi mogao pobjeći u noć.

2. Strastvena noc koja je obiljezila zivot

Priča govori o djevojci koja je sa svojim razredom otišla na maturalac u Španjolsku. Naravno, što će drugo mladi raditi nego konzumirati alkohol, droge i marihuanu pa se tako i ona, kao i svi ostali, tih tjedan dana ubijala od svega lošega. Posljedni je dan u klubu upoznala mladog i zgodnog crnca, s kojim je igrom slučaja provela noć. Drugo se jutro probudila u njegovom stanu, shvatila je da joj avion polijeće za dva sata te brže bolje izjurila van. No, ljubavnik ju je zaustavio i dao joj malenu kutijicu. Rekao joj je da mu je prethodna noć bila posebna i da otvori kutijicu tek kad bude u avionu. Budući da je bila u žurbi, strpala je kutijicu u džep i doslovno odmah zaboravila na nju. Tek negdje iznad Mediterana osjeti da joj nešto smeta te iz džepa izvadi tu sitnu kutijicu. Otvori je i osmijeh joj ubrzo zamijeni izraz strave. U kutijici se nalazio mrtvi bijeli miš s ceduljicom: “Welcome to the AIDS club“!

3. Patuljak ili lutka

Djevojka iz ove priče odlučila se opustiti gledajući televiziju nakon što je spremila djecu na spavanje. No, pozornost joj je vrlo brzo zaokupila jeziva lutka klauna u kutu sobe, koja kao da ju je promatrala. Djevojka je nazvala poslodavca, oca obitelji koji je sa svojom ženom taman večerao u finom restoranu te ga upitala može li gledati televizor u njihovoj sobi, jer je ta lutka klauna prilično plaši. Otac ju je brzo prekinuo i zapovijedio da odmah zove policiju, uzme djecu i pobjegne iz kuće. Ona je uplašeno pitala zašto, a otac joj je rekao da oni nemaju nikakvu lutku klauna, ali da su mu djeca nekoliko puta rekla da su vidjela tog klauna, što je on pripisao njihovoj mašti. No, već je bilo kasno za bijeg. Poslije se ispostavilo da to nije bila lutka, nego poremećeni patuljak koji je prije nekoliko tjedana pobjegao iz umobolnice te se skrivao u njihovoj kući.

4. Scream story

Priča o dadilji vrlo je popularna priča u Americi, a bila je i izravna inspiracija vrlo uspješnom hororu Vrisak. Naime, govori o babysitterici koja je taman spremila djecu na spavanje te se spustila u prizemlje kako bi gledala televiziju. Uskoro zazvoni telefon, ali nakon što je djevojka podignula slušalicu, čula je samo duboko disanje, na što je, uzrujana, poklopila slušalicu. Drugi put telefon zazvoni, ona se ponovno javi te ovog puta čuje prigušeno smijuljenje. Treći put napokon čuje glas muškarca, koji joj kaže da nije pristojno poklopiti nekome, no ona opet poklopi. I četvrti put telefon zazvoni, djevojka se javi, a muškarac joj kaže da je upravo promatra. Djevojka se uspaniči i nazove policiju, a oni joj kažu da će pokušati otkriti o čemu se radi. Uskoro telefon opet zazvoni, djevojka se javi ne čekajući, ali odahne kad čuje glas policajke. Ona joj kaže da su otkrili da poziv dolazi iz te iste kuće. Djevojka baci telefon i krene prema vratima, upravo u trenutku kada se muškarac s krvavim nožem u ruci počeo spuštati niz stepenice, s kata gdje se nalazi dječja soba.

5. Nesto je trulo u hotelskoj sobi

Priča počinje otprilike tako da bračni par za svoj medeni mjesec iznajmi sobu u finom hotelu. Nakon što su se smjestili, žena je osjetila snažan i neugodan miris. Odmah su se požalili voditelju hotela, koji je pregledao sobu, ali nije uspio naći izvor smrada. Kako je hotel bio pun, nije im mogao iznajmiti drugu sobu pa su mladenci odlučili provesti noć vani, pod zvijezdama. No, ujutro ih je zatekao isti smrad. Ponovno su se žalili, na što je menadžer pozvao ekipu za čišćenje, koja je sve detaljno oprala i osvježila, ali je miris i dalje bio prisutan. Budući da je mladoženja sobu skupo platio, doživio je lagani živčani slom te počeo razbijati sve što mu se našlo pod rukom. Podigao je i bacio gornji madrac, na što ih je sve zapljusnuo smrad i užasnuo pogled na poluraspadnuto tijelo gole žene.

6. Tko je ta djevojka

Legenda počinje u tridesetim godinama prošlog stoljeća, u Chicagu. Izvješća o toj djevojci započela su sredinom tridesetih godina prošlog stoljeća i započela su kada su vozači koji su prolazili pored Resurrection groblja počeli tvrditi da vide djevojku u bijelom koja stoji pored ulaza u groblje. Izgledala bi sasvim stvarno dok na očigled svjedoka ne bi nestala. No, ponekad bi susret s njom bio mnogo neugodniji, mnogi su tvrdili kako bi im mlada žena pokušala skočiti pod kotače automobila, a kad bi stali, nikoga nije bilo. Nedugo poslije, viđenja su se proširila i dalje od groblja. Čudni susreti događali bi se i na dionicama koje bi vodile prema groblju, posebno u mjestu koje je sada poznato kao Willowbrook. Često bi stopirala, a kad bi je netko povezao, rekla bi do Resurrection groblja. Kada bi se vozač približio groblju, ona bi nestala iz automobila. U nekoliko navrata istu djevojku vidjeli bi u plesnoj dvorani, mladići bi plesali s njom, a zatim joj ponudili vožnju kući na kraju večeri. Uvijek bi prihvatila, ali i ponudila nejasne i čudne upute koje bi vodile sjeverno do Willowbrooka. Kad bi automobil došao do vrata Resurrection Cemetery, mlada žena uvijek bi nestala ostavljajući šokirane svjedoke. Opisi svih svjedoka, koji su detaljno opisali djevojku, podudarao se s ostalima; djevojka blijede puti, svijetlo plave kose, plave oči, nosi bijelu haljinu te cipele za ples.

7. Ubijeni decko

Ova se legenda proširila osamdesetih godina prošlog stoljeća, isprva samo u Americi. U automobilu parkiranom u skrovitu šumarku, mladi se par nalazio u njemu. Nakon što su htjeli otići, automobil nije htio upaliti. Mladić je odlučio otići po pomoć na glavnu cestu, a djevojka neka čeka u autu. Prošlo je već sat vremena, a mladića i dalje nema. Djevojka vidi čudne sjene kako plešu po prednjem staklu, čuje grebanje po krovu i tihi cvilež. Izbezumljena, ostaje sjediti u automobilu do zore. S prvim zrakama sunca, ugleda policajca kako se približava. Presretna, izjuri iz vozila i baci mu se oko vrata. Uskoro, shvaća da nešto nije u redu. Ledenim glasom, murjak joj kaže da ga slijedi i da se ni za živu glavu ne osvrće. Ona krene za njim, no i okrene se. Tada ugleda beživotno tijelo voljenog mladića kako, obješeno za noge, visi s grane iznad auta. Odmah shvaća da su njegovi nokti bili ti koji su grebali po krovu, dok mu se krv slijevala niz blatobran. U posljednih nekoliko godina, legenda se preselila u Europu, gdje je dobila novi zabavan detalj; mladićevu odrezanu glavu.

8. Krokodili u kanalizaciji

Ova, i danas vrlo raširena urbana legenda, počela se širiti Amerikom sredinom šezdesetih godina prošlog stoljeća i glasi ovako: razmaženi njujorški balavci kupuju krokodile na Floridi i krišom ih drže kao kućne ljubimce. Užasnuti roditelji, ne želeći te strašne živine u kući, iskoriste trenutak kad su klinci u školi te bace mladunce u zahodsku školjku. Umjesto da krepaju, odbačeni gmazovi rastu, pare se i razmnožavaju u kanalizacijskom sustavu. Zbog nedostatka sunca, koža im je potpuno pobijelila. S vremena na vrijeme, albino krokodili izlaze na površinu, kako bi pojeli nekoga.

9, Odbjegli manijak

Mladić je počeo ljubiti djevojku u automobilu, a nakon nekoliko minuta poslije, raspoloženje je opalo kad je pjesma zaustavljena i nakon trenutka šutnje, glas na radiju upozorio je kako je osuđeni ubojica upravo pobjegao iz državnog ludog azila te se sada nalazi unutar pola milje od mjesta gdje su oni parkirani. Rekao je da svatko tko primijeti muškarca koji nosi ogrlicu od nehrđajućeg čelika umjesto njegove nestale desne ruke, to treba odmah prijaviti policiji. Djevojka se uplašila i zamolila ga da je odvede kući. Mladić ju je ponovno pokušao ljubiti, no ona ga je odgurnula inzistirajući da idu. Kad su stigli u djevojčinu kuću, ona je izišla iz auta i kad je otvorila vrata, počela je nekontrolirano vikati. Mladić je potrčao do nje kako bi vidio što nije u redu, a ondje se nalazila krvava kuka.

10. Bloody Mary - Witch of Salem

Prema legendi, Krvava Mary bila je prelijepa djevojka koja je živjela u 17. stoljeću u gradu Idelwoodu. Često je odlazila u crkvu. Međutim, kako nikada nije imala dečka, nije mogla ni zatrudnjeti. No, jednog dana, to se dogodilo, ali Mary nikome to nije rekla jer bi je građani Idelwooda izbacili iz crkve i ubili, jer su vjerovali da djevojka koja nema dečka, a trudna je, nosi dijete koje je začeto od vraga. Zbog toga su građani Mary Worth smatrali vješticom i zato ju je salemski sudac osudio na smrtnu kaznu sve dok ona ne prizna vještaštvo. 31. listopada izvršena je njezina kazna. Građani su uzeli komad stakla i svaki se trebao obilježiti na njoj tako što bi je svaki od njih zarezao po licu. Također, pred nju su stavili ogledalo kako bi mogla vidjeti svoje unakaženo lice koje više nikada neće htjeti pogledati niti jedan muškarac. Nakon što se svaki građanin obilježio, Mary Worth službeno je bila izbačena iz crkve te ostavljena da tu umre. U trenutku dok je gledala u ogledalo ispred sebe, bacila je kletvu na cijeli grad i njegove stanovnike i pozvala na svoju osvetu. Tada su je prozvali „Bloody Mary“. Jedan od građana koji je prisustvovao njezinu pogubljenju, bio je zatečen kako izgovara: "Ja vjerujem u „Mary Worth“. Taj gradski starješina rekao je: „Članovi zajednice, djeco Božja, licemjerno je naslijediti nešto što zovemo „čistunce medvjeda“. Zato ne postoji nitko među nama bez mrlje grijeha, nitko od nas nije nedužan. Čovječanstvo će biti jadno i krivo“. Mary su pokopali zajedno s njezinim ogledalom na groblju koje se nalazilo u blizini crkve. Sljedeće jutro, Mary je zavladala umom onoga koji joj je napravio dijete i zapovijedila mu da ubije cijelo selo komadićem ogledala koje je uzeo iz svoje sobe. Kada je shvatio što je učinio, jadnik je zakopao tijela na groblje, a sebe ubio. Budući da je pokopana s ogledalom, sada je zarobljena u njemu i traži osvetu čekajući nekoga tko vjeruje u nju i nekoga tko će je osloboditi. Nažalost, mnogi su iskusili mračnu stranu istine Maryine igre. Nekoliko jadnika ispisalo je svoja imena i imena svojih prijatelja po ogledalu i tako, vjerujući u Mary, ubrzo su se obilježili na njezinu osvetu. Prema legendi, ako netko uđe u kupaonicu, zamrači je, upali svijeću, ispiše svoje ime crvenom bojom (ona simbolizira krv) i imena svojih prijatelja na ogledalu točno u ponoć i kad je pun mjesec, izgovori tri puta „Ja vjerujem u Bloody Mary“, ona će se pojaviti i ubiti ga ili uvući u svoj svijet, u svoje ogledalo.Komentari

dajjmispinaat

dajjmispinaat

25.03.2021.

☠️😱🩸👿

HelenV-lover

HelenV-lover

26.03.2021.

Sva sreća pa nisam navečer čitala...

HelenV-lover

HelenV-lover

26.03.2021.

Inace jako zanimljiv blog.

visoka666

visoka666

27.03.2021.

ovo je zabavno za pročitat

Lamija56

Lamija56

29.03.2021.

👏👏👏👏

☜☆☞Devil_ girl☜☆☞

☜☆☞Devil_ girl☜☆☞

29.03.2021.

Nije loše. Većinu sam znala.🍜🎮

IVAN12345

IVAN12345

30.03.2021.

Sranje xD visoka666 (dajmispinat)

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

Prati nas na Instagramu

34.470
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!