Rock i metal - dernjava ili ipak nesto vise?

1

MarkTKD
20.06.2017.

Iz nekog razloga danas je generalno misljenje da su rock i metal samo glasna dernjava bez ikakvog realnog smisla. I jos se zna nadodati da pjevaju o glupostima.

Ovo ce biti kratki post, jer je vrlo jednostavno objasniti ovakvu temu.

Istina je, rock i metal su uglavnom glasni i cesto se pjevaci deru. I na prvi pogled tekst pjesme stvarno moze biti besmislen.
Ali, sve to ima poantu. Glasnoca je tu zato da pojaca efekt same pjesme i poruke koja se salje kroz pjesmu. Vecina malo zescih rock i metal pjesama imaju zapravo neku "snaznu" temu, dosta cesto na temu revolucije ili otvaranja oci ljudima na neke stvari koje ne vide.
Sto se samog teksta pjesama tice, siguran sam da u svakoj pjesmi mozete naci neku metaforu za cijelu pjesmu, pa isto tako i za temu pjesme. I sve takve pjesme imaju itekako debelu filozofiju iza svoje teme.

Meni je osobno metal najdrazi upravo zbog te snage koju prenosi u svojim porukama koje su itekako realne, aktualne i istinite. Zato sljedeci put kada pomislite da je neka pjesma samo deracina ili pjevanje o glupostima, probajte malo prouciti metaforu iza pjesme. Takve stvari itekako poprave dozivljaj pjesme.

A za sve rockere i metalce: keep on rockin'! m/

Komentari

25.06.2017.

Ne moramo uopće opravdavati tu glazbu zatucanim ljudima

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

Prati nas na Instagramu

35.080
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!