Rad u grupi

5

HelenV-lover
06.11.2021.

Tijekom školovanja svi smo se susreli s jednom stvari koju neki vole vise, neki manje a neki mrze.
POZITIVNE STRANE GRUPNOG RADA
Evo prvo da krenemo s pozitivnim stranama grupnog rada.
1.Podjela posla
Kod grupnog rada je dobro sto mozete podijelit posao i ne morate raditi nesto preteško i komplicirano sami ali ovo moze biti i dvosjekli mač ali vise o tome kasnije.
2.Motivacija
Rad u grupi može nas motivirati da se potrudimo jer se želimo dokazati kolegama i dobiti neku potvrdu od njih da je to sto radimo dobro.
3.Zabava
Ako imate dobru ekipu rad u grupi moze cak biti i zabavan i moze se i naučiti nešto te se i zabaviti i ako radite s nekim koga ne znate mozete se i zbližiti i sprijateljiti se.
NEGATIVNE STRANE GRUPNOG RADA
1.Nedostatak truda
Ako ste zapeli u grupi s osobama koje se bas i ne trude tu kreću problemi jer se oni bas nece truditi posto im ocjena nije bitna.
2.Organizacija vremena
Znači to je jos jedna stvar koja me jako nervira kod rada u grupi. Svako voli raditi u određeno doba dana ili noći, i nisu svi u isto vrijeme kod kuće.

3.Dogovor
Kada se morate dogovoriti oko nečeg nastane problem jer svako vuče na svoju stranu i onda nema kraja tome. I uvijek na kraju neko ispadne nezadovoljan plus kako je situacija s koronom nema ni okupljanja pa tijekom dogovaranja moramo cijelo vrijeme visit na internetu.
4.Jedna osoba radi najviše posla ili radi sve sama
Znači kada ste u grupi s ljudima koje bas briga, cijeli zadatak pada na vas tako da tu dolazimo do onog podjela posla moze biti dvosjekli mač, znači može se dogoditi da se najteži zadaci podjele osobi za koju znaju da ce sve obaviti a oni dobit dobru ocjenu.

MOJE MIŠLJENJE
Rad u grupi je u školama po meni bespotreban. Objašnjenje koje uvijek dobijemo kada pitamo zasto, zato što to se moramo naučiti raditi u grupi. To je tako besmisleno objašnjenje. Naučit ćemo raditi u grupi kad nam to bude potrebno, a sad nek nas puste da radimo bitnije stvari jer ionako imamo previše posla.

Komentari

Tvojamama

Tvojamama

06.11.2021.

Odličan blog!! Inace i ja volim raditi samostalno jer me mrzi sto uvijek netko dobije najvise posla,a netko samo visi na mobu svo vrijeme,pa neki jepravedno dobiju dobre ocjene

HelenV-lover

HelenV-lover

07.11.2021.

Tvojamama hvala! I slazem se, plus ja uvijek kažem profesorici ko je koliko radio jer mi je glupo da svi dobiju isto, a onda se puno ljudi uvrijedi. Evo imala sam prosle godine situaciju u kojoj sam ja napravila vecinu posla, a bila okrivljena za nesto sto nije bula istina. Iz informatike smo morali napraviti prezentaciju i osoba koja ju je napravila, napravila ju je uzasno, ja sam htjela to sve poispravljati ali bilo mi je glupo, u biti ta osoba je u prezentaciju na svakom slajdu stavila pet natuknica u obliku punih rečenica i ja nisam mogla nista drugo nego čitati, ali morali smo prezentirati kod kuće i onda ubacit taj video u prezentaciju (katastrofa)ugl ja sam to sve napravila i u subotu navečer sam ih pitala jel mogu predati to u taj program gdje smo trebali jer ja nisam htjela raditi sve zadnji dan, rok nam je bila nedjelja navečer i svi u subotu rekli da i ja predala, i mislim si gotovo. Sljedeći cijeli dan radim nesto drugo za skolu, jer ipak 2.razred gimnazije sam bila, nemam samo info i odem leci oko 10, uvijek idem tad leći i zaspala sam brzo i sljedeći dan ujutro me dočekao kaos u grupi na Messengeru, znaci decki su se sjetili da u prezentaciji nema izvora u nedjelju u pola 12 navečer i netko od bih se čak i sjetio zvati me u toliko sati, sva sreća pa mi je bio stišan telefon i onda su oni rekli u grupi gdje smo svi četvoro bili, da će oni dodati izvore u prezentaciju i reci ce profesorici da sam ja zaboravila usnimiti video, sto nije istina i na kraju sam ih nekako uspjela nagovoriti da otvorimo onu gdje sam snimala ali smo dobili 3 zbog tih budala iako oni nisu ni toliko zaslužili.

A sad imamo jos vecu glupost u 3. razredu gimn, iz engleskog moramo čitati lektiru u grupi, nas četvero se moramo dogovoriti za jednu knjigu i naravno te knjige nema u knjižnici i sad ću morati oči umarati i bolit će me oči jer mrzim čitati online, inače obožavam čitati knjige, ali na hrvatskom i u papirnatom obliku.

AnchyKatusic

AnchyKatusic

07.11.2021.

Od rada u grupi najveca fobija mi je - da moram izlagati 😨

MandaFlasarka

MandaFlasarka

10.11.2021.

Isto ne volim osobito te grupne radove u školi, ali ne može se reći da to nije korisno. Znamo se žaliti kako se u školi očekuje da sve radimo sami i da nas ne pripremi uopće za stvarni život - u kojem surađuješ s drugima, trebaš znati snaći se i naći neku informaciju koja ti treba i sl.

Mislim da ne bi bilo dobro da se grupni radovi maknu, iako znaju biti stvarno loši. Treba znati kad je dobro zadati takvo nešto. Mi smo imali ove godine iz psihologije grupni rad. Morali smo sami obraditi dio jedne lekcije i napraviti plakat. Trebalo nam je tri školska sata za to, a to bismo brže obradili kao i inače. Ovako nam je otišlo tri sata, a smatram da nismo ništa bolje to usvojili tim načinom rada. Eto ni ne sjećam se više što smo to točno obrađivali hahaha. (Iako nije ni to poanta, nego upravo grupni rad, ali dobro.)

HelenV-lover

HelenV-lover

10.11.2021.

MandaFlasarka, mi taman radimo taj projekt iz psihologije, prvo plakat, pa onda moramo anketu, pa onda jos nesto. Naučiti radit u timu mozemo i kad nam bude trebalo a na poslu sigurno nece biti popuštanja kao u školi.

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

36.236
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!