Priča o igračkama 2 je bila slučajno izbrisana tijekom proizvodnje

1

NeoMorph
19.05.2021.

Godina je 1998, više od 100 zaposlenika Pixara je radilo na nastavku animiranog filma Priča o igračkama 2. Isprva, disney je htio da film bude direct to DVD nastavak, ali pixar se na sreću protivio time i odlučio film pustiti u kina.
Kao što naslov kaže, film je slučajno bio izbrisan, ali kako se to dogodilo.

Dakle, na filmu je radilo 150 ljudi, svaki zaposlenik je radio u svome malom odjeklu na svakoj sceni. I tada cijeli film je bio spremljen na jednom velikom kompjuteru koji je bio dostupan svim zaposlenicima.

Jedan zaposlenik dok je čistio kompjuter je učinio jednu ogromnu pogrešku. Taj zaposlenik je ukucao komandu u kompjuteru koja je trebala izbrisati specifični folder, ali zaposlenik je krivo utipkao komandu i kompjuter je počeo brisati cijeli film (Umjesto da je specifirao jedan mali folder, on je slučajno ukucao ime glavnog foldera koji je sadržavao cijeli film, i sve je krenulo kvragu).

Tehnički direktor Pixara Oren Jacob dok je provjeravao jednu scenu je primjetio kako djelovi likova polako nestaju, nakon čega je cijela scena nestala pa je kompjuter izbacivao erore. Kad je shvatio šta se događa, Oren je u panici nazvao glavne poslužitelje i govorio im da iskopčaju glavni kompjuter. No prije nego što su iskopčali kompjuter da zaustave brisanje, 90% filma je bilo izbrisano, i što je bilo još gore, nisu imali sigurnosnu kopiju.

Svi su se sastali i počeli raspravljati o sudbini filma i kaj da rade, dal da film prebace, ili u potpunosti otkažu. I onda se dogodilo neočekovano, zaposlenica Gayln Susman se je sjetila da ona ima cijelu sigurnosnu kopiju filma kod kuće. Ona je bila na porodiljnom pa je radila na filmu kod kuće i zato je imala kopiju filma. Oren Jacob i Gayln su se odvezli do njezine kuće, njezin kompjuter su omotali dekama i jastucima, pažljivo doveli u auto i pažljivo odvezli do zgrade pixara. I kad su kompjuter spojili, cijeli film je bio obnovljen i sve se je vratilo po starom.

A šta se tiče tog zaposlenika koji je slučajno izbrisao film? To je nepoznato.

Komentari

MichelleObama

MichelleObama

19.05.2021.

Ajme, noćna mora! Ne sumnjam da se u to ulaže užasno puno i ljudi se na tome toliko narade... Ja skoro umrem kad mi se izbriše cijela prezentacija, a na njima uložim nenormalno puno vremena i truda, a kako je tek njima bilo.
U svakom slučaju, hvala Bogu pa se ipak sve vratilo, jer bez 2. ne bi bilo ni 3. ni 4. dijela.
Ne znam jel netko još ima problema s tim, ali ja nekad kad spremim datoteke, pogotovo u Wordu, izbrišu mi se i više ih nema. Pokušavala sam oporavljati dokumente, ali nekad ih nema ni u folderu za"samooporavljanje".
Mrzim kada se to desi.

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

35.865
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!