Kako je jedna dječja udruga zaribala jednostavan slogan

2

NeoMorph
29.09.2021.

Kao što su vam govorili dok ste bili klinci, drogiranje je loše. Djeci se to još uvijek govori. Tijekom 90-ih, jedna udruga „Bureau for At-Risk Youth“ je pokušavala smisliti način da pokažu djeci (uglavnom osnovnoškolcima) da je drogiranje loše. I nakon puno razmišljanja i češanja po glavi, oni su na kraju smislili slogan koji su odlučili isprintati na olovkama, taj slogan je glasio:

“TOO COOL TO DO DRUGS”. Danas je taj slogan bezveze, ali tada je to valjda bilo nešto.

Udruga je spakirala tisuću tih olovaka i odlučila ih odnijeti u jednu osnovnu školu u New Yorku kao probni rad, da vide kako bi učenici 4-ih razreda reagirali na njihov anti-drug slogan.
Te su olovke predstavili jednom razredu osnovne škole Ticonderoge, i dok su olovke davali, jedan 10-o godišnjak je primjetio grešku koju članovi udruge iz nekog razloga nisu primjetili. Taj dječak Kodi Moiser, im je odmah rekao da ako se olovka samo malo našilji, slogan će biti:

“COOL TO DO DRUGS”, i ako se dalje šilji, biti će “DO DRUGS” i na kraju samo “DRUGS”.

Članovi udruge kad su to vidjeli, bilo ih je toliko sram da su olovke oduzeli i morali promijeniti (na kraju su samo rotirali slogan). Tom dječaku su u znak zahvale poslali kutiju sa majicama. Nakon svega toga, New York times je pitao Kodija da šta on misli, zašto nitko nije primjetio tu grešku, on im je odgovorio:

“Pa valjda nisu našiljili svoje olovke”.

Link: https://www.snopes.com/fact-check/anti-drug-pencil-slogan-erased/

Komentari

AnchyKatusic

AnchyKatusic

30.09.2021.

cool clanak

HelenV-lover

HelenV-lover

04.10.2021.

Hahahaa, fora sto je 10godišnjak to primijetio a 100 ljudi koji je radilo na tome nisu.

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

35.973
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!