I profesori su ljudi

89

HelenV-lover
03.05.2021.

Nitko ne priča o temi koliko su neki mladi zapravo bas neodgojeni i to onako baš jako.Većina djece kako u mom razredu u mojoj srednjoj tj. gimnaziji tako i u drugima nemaju nikakvih obzira prema profesorima. Kako to znam? Znam iz prve ruke jer imam profesoricu u obitelji. Evo jedno pitanje za sve:Je li po vama normalno da se ide pitati profesoricu neko pitanje NEDJELJOM, u vezi škole? Po meni nije i nikad neće ni biti jer profesori imaju pravo na vikend i slobodan dan i da se odmore, pogotovo nije sada ni online nastava kod nas, ali i da je svejedno mislim da ne bi bilo u redu ju pitati, jer i ona ima pravo na vikend, slobodan dan i odmor. I ona je čovjek. Mislim ako si već trebao pitati nešto u vezi škole, mogao si preko tjedna iako i to mislim da nije baš pristojno. Mislim da je najbolje profesoricu na satu pitati sve što te zanima i to je to, nema više, prošao je sat, strpi se do sljedećeg. Profesori nisu dužni nama služiti 24/7 i oni imaju svoj život ali očito to većina ne kuži. Zanima me sada i vaše mišljenje o tomu? Je li to normalno po vama il ne?

Komentari

_Pametnica_

_Pametnica_

03.05.2021.

Kako osoba koja također ima učiteljicu u obitelji, u potpunosti se slažem s tobom. Učenici, ali i često roditelji smatraju da profesori nemaju apsolutno nikakvih obaveza osim učenja djece, a to nije točno. Kao i svi ostali ljudi, imaju život, a mnogi obitelj kojima također trebaju dati pažnju.

MandaFlasarka

MandaFlasarka

03.05.2021.

Pa baš i nije normalno, ali opet, oni ne moraju odgovarat na ta pitanja vikendom. Uz to, mnogi profesori na onlajn nastavi stavljaju rokove do vikenda, subote ili nedjelje, prema tome, kako ne očekivati da im tada neće stići pitanja, poruke, mejlovi i slično. Koliko nam je puta i razrednik vikendom poslao poruku u Viber grupu vezano uz školu, ispravke i bilo što. Jedino mi je malo nepristojno iza osam navečer slati mejlove i to, ali ako je krajnji rok, zašto da ne? Uz sve rokove, zar da se još brinem i kad ću slat zadaću profesorima?

Ukratko, slažem se da neki stvarno trebaju imati više poštovanja prema profesorima i njihovom slobodnom vremenu. Ali, ako profesori ne žele odgovarati na poruke vikendom, nek ne odgovaraju, ili neka naprave odvojeni mejl za školu ili nešto. Mislim meni isto stižu poruke od profesora doslovno u bilo koje vrijeme, i ignoriram ako mi se ne da s tim tada zezat i ćao. Biologiju nam je profesorica zadnja tri tjedna poslala u deset navečer petkom, a imamo ju ponedjeljkom i petkom (svaki tjedan drugačije, blok sat). I iz hrvatskog mi znaju doći mejlovi i vikendom, i oko deset navečer i na Viber i vacap i svakako, i ne bunim se.

MandaFlasarka

MandaFlasarka

03.05.2021.

Ali da, bila je jedna situacija kad je učenica baš bila u krivu. Lektire iz hrvatskog su bile u pitanju. Trebala je odraditi lektiru prije tri mjeseca (ne samo ona, bilo ih je još šest, sedam koji su trebali). Profesorica je inače opuštena s tim rokovima, razumije ako imamo drugih obaveza i to, ali nije ih mogla više čekati pa im je rekla da sve lektire koje su dužni predaju do nedjelje (uključujući i nedjelju, jel), inače će im morati upisati keca.

Ta cura je u ponedjeljak pitala profesoricu zašto joj je upisala jedan, jer predala je lektiru, ali u pol jedan u noći, dakle, prekršila je rok. Profesorica se jako naljutila i rekla je da je nepristojna i da se mejlovi ne bi trebali slati iza devet navečer vikendom. Mislim i ona je malo pošizila, ali istina je da je mala probila rok opet.

HelenV-lover

HelenV-lover

03.05.2021.

Pametnica, totalno si u pravu, MandaFlasarka ma ovo nije bilo nikakvo slanje nečeg, pitanje je doslovno bilo najgluplje ikad, znaci u srijedu pišemo test iz fizike i ima jako puno formula u ovoj lekciji, bilo je pitanje u grupi jučer e hoćemo pitati profesoricu koje formule trebamo koristiti za ispit, mislim to se valjda treba već znati a ne ispitivati nedjeljom i ajd sad ak već idu pitati nedjeljom da su bar pitali ranije, ma ne nego oni u 9 navečer se sjetili jel netko pitao profesoricu a fino su mogli pricekat do danas.

BigBen

BigBen

03.05.2021.

Apsolutno da treba poštivati njihovo radno vrijeme.

MandaFlasarka

MandaFlasarka

03.05.2021.

Helen, da, u tom slučaju nije u redu. Glupo od njih, hahah

Aurora

Aurora

04.05.2021.

loool,nasi profesori se javljaju apsolutno kad se njima da,bilo to u 11 navcer ili u 7 ujutru.I mi da to postujemo hah.Da ne spominjem jos kakvi su i koliko su neprofesionalni.Ti mislis da su svaki profesori zlatni ali nisu i dosta njih ni ne zasluzuju postovanje.Kod nas ima doslovno jedna dobra profesorica koju svi u razredu postujemo i volimo a ovo ostalo uzas.Niti znaju objasnit gradivo niti se znaju ponasat prema ucenicima kako treba.Tako da koliko god su profesori ljudi i ucenici su i uvijek je ucenicima teze jer realno dobrog profesora je jako tesko naci

05.05.2021.

Ovo što je Aurora spomenula slažem se s njom znači problem je kad mi profesoru pošaljemo nedjeljom ili kasno navečer nešto za školu, a oni imaju pravo u ta doba dosadjivati nas? Mislim ovdje da nema rasprave više, naravno nisu svi isti.

PrincessMars

PrincessMars

05.05.2021.

Nisu ni profesori uvijek cvijeće, jasno da trebaju imat pravo na privatni život ali nerijetko ni oni sami ne poštuju da njihovi učenici također imaju privatnost.

HelenV-lover

HelenV-lover

05.05.2021.

Aurora, Ivan, PrincessMars nigdje nisam ni spomenula da su profesori svi isti, naravno da ima onih koji ne znaju ništa objasniti i koji su bezobrazni ali htjela sam reći da treba imati obraza i biti pošten i da ako ne želite da profesori vama šalju materijale nedjeljom navečer nemojte ni vi njih svakodnevno bombardirati nekim porukama i pitanjima, pitajte na satu što vas zanima i to je to. A ja od profesora nisam doživjela da se javljaju nedjeljom i stavljaju materijale tako da...

05.05.2021.

Pa dobro istina to stoji, da ima učenika koji bi trebali pažljivije pratit na satu, a ne da pitaju profesore vikendom kako ovo, ili ono..da slušaš znao bi.

Aurora

Aurora

05.05.2021.

Yep i kad mi već možemo uradit 300 zadaca i kontrolnih,plus lektire i ispitivanja sve u roku(cesto je rok jako brz i jedva se stigne sve uradit)onda mogu i oni odgovorit na dva tri pisljiva pitanja za koja ne moraju ni ustat niti fizicki se umorit.Tako da,ne brini ti za profe,dobro je njima, bar bolje nego nama

Vanna_123

Vanna_123

06.05.2021.

Profesorima je puno teže nego što većina vas zamišlja. Bila sam u obje pozicije i 100 puta mi je lakše bilo biti učenik nego nastavnik.

Ovo je s nekakvog foruma gdje su očito forumaši omalovažavali rad učitelja pa je učitelj dao svoj odgovor.

"Ajde ovako: Svatko tko misli da je nastavnički posao lagan, neka isproba sljedeću vježbicu.

...Uzmi si vremena danas i sroči 5 govora, od kojih svaki treba ispuniti 45 minuta, o bilo čemu, u što se ti osobno dobro razumiješ. Pri tome uzmi u obzir da svoju publiku moraš zainteresirati i motivirati na pažnju, slušanje, razumijevanje i usvajanje tog svog govora. Naravno trebaš smisliti i nekoliko zanimljivih zadataka i aktivnosti koje će tvoju publiku potaknuti na sudjelovanje i interakciju.

Sutra ustani, pristojno se obuci i odvozi po gradu 30 minuta do sat vremena, vrati se kući, upali televizor i pojačaj ga. Stani pred taj televizor i u 45 minuta ispričaj taj svoj govor i sve što si pripremio/la tako da govoriš glasnije od televizora. S vremenom postepeno pojačavaj televizor (jer učenička pažnja opada i postaju pričljiviji i nezainteresiraniji) te i dalje govori glasnije od televizora. Usput naravno moraš pratiti sve što se na ekranu odvija i program koji gledaš. Kad god netko od ukućana prođe, ti odgovori suvislo na sva njegova pitanja i udovolji svim njegovim zahtjevima.

Naravno, nemoj zaboraviti cijelo to vrijeme biti ugodan i smiren te imati osmjeh na licu kako bi pridonio boljoj atmosferi u prostoriji.

Nakon 45 minuta, uzmi si pauzu od 5 minuta, ali tada jako pojačaj televizor, kako bi se dočarao odmor u školi. Po mogućnosti, neka tvoje dijete nekoliko puta protrči pored tebe ili se potuče s bratom ili sestrom. Ti tada smireno i vješto riješi tu situaciju, tako da svi budu zadovoljni.

Zatim vrati televizor na početnu postavku (svejedno glasnije od uobičajene), uzmi svoj drugi pripremljeni govor, zadatke i aktivnosti i ponovi sve u idućih 45 minuta. Opet isti odmor od 5 minuta pa ponovno sve ispočetka, 45 minuta. To radi tako 5 puta zaredom.

Onda pozovi kod sebe susjedu, s kojom imaš neki problem i provedi 45 minuta s njom, smireno i uljudno rješavajući taj problem, objašnjavajući kako i zašto je do njega došlo i predloži kako ga efikasno riješiti.

Kada završiš opet sjedni u auto i vozaj se po gradu 30 minuta do sat vremena. Vrati se kući, malo se odmori (pitam se, hoćeš li upaliti televizor ili imati snage igrati se sa svojom djecom), zatim sjedni i pripremi 5 novih govora za sutra.

Ponovi ovu vježbu 5 dana zaredom pa mi se javi i reci da li još uvijek vjeruješ da je naš posao lagan.

Eto, to ti je profesorski radni tjedan, bez papirologije, dežurstava, pisanja godišnjih, mjesečnih i operativnih planova, razredništva, planiranja i sveg ostalog. Samo radni tjedan."

06.05.2021.

zato su placeni.

Mooncake

Mooncake

06.05.2021.

Baš to, plaćeni su, a s obzirom koliko malo su radili radi štrajka i korone proteklih 2 godine, plaćeni su i predobro.

HelenV-lover

HelenV-lover

06.05.2021.

Vanna_123 u potpunosti si u pravu, plus da nadodam svaki vikend ti isti profesori moraju ispravljati testove, napraviti testove, napraviti za svakog učenika koji je dobio jedinicu, novi test, sastavljanje rasporeda...
Imam 16 godina, da imamo puno predmeta ali razumijem i profesore i mislim da ih trebamo puno više poštovati nego sto je sada. Svi misle da profesori imaju tri mjeseca praznika ali ne, nemaju, uvrh glave imaju dva mjeseca praznika a i tad imaju petsto sjednica i obaveza.

HelenV-lover

HelenV-lover

06.05.2021.

Također neki roditelji se žale profesorima i deru se na profesore zato što im dijete cijele godine ništa nije učilo pa pada razred. Malo poštovanja prema autoritetima ne bi škodilo.

Aurora

Aurora

06.05.2021.

Dosta njih ni ne pripremi se za lekciju kako treba,nego vecinoms amo citaju iz knjige i to je to.Heh to mogu i ja realno.Nasa profa iz matematike samo uzme biljeznicu i prepise zadatke pa sad hocemo li mi skontat boli ju briga lool.I dosta njih se ni ne trudi imati osmjeh,vec su namrgodjeni,neraspolozozeni i na nama svoje frustracije ispoljavaju.Da ne govorim da ucine predavanje zanimljivim,vec skroz suprotno,jednostavno nije ih briga,nego ispitivaju,znas ne znas i to je sve od njih.Naravno postujem ja sta si ti gore roman napisala i svaka cast tebi ako si takva,ali eto ja sam kroz svoje skolovanje samo jednu profesoricu imala koja se toliko trudi kao u gore napisanom tekstu.Ostali nitko.Tako da kuzim akos it o napisala iz osobnog iskustva ali i ja sam sve ovo za profesore napisala iz svog iskustva i uvjerila se kakvi su profesori.Zbog njihovog nemogucnosti da nas nauce kako treba vjerovatno dosta nas ce biti zakinuti na maturi itd ali boze moj,borimo se i mi ucenici da nekako sve bude dobro.I da,placeni su profe,nisu neki robovi koji se pate a da ne dobiju nista zauzvrat.

PrincessMars

PrincessMars

06.05.2021.

Većina zanimanja nema ni ta 2 mj slobodno kojih oni dobiju svake godine

Aurora

Aurora

06.05.2021.

Tako je

06.05.2021.

Zasluženo su sve dobili slagali se mi ili ne sa time.

Vanna_123

Vanna_123

06.05.2021.

Nitko ne kaže da ne postoje loši profesori, čak štoviše. U svakom zanimanju postoje osobe koje nikako ne bi trebale biti tu, od konobara koji su užasno neljubazni i jako loše služe, preko prodavačica koje ne žele pomoći kupcima i korumpiranih policajaca (a možemo se složi da je takvih ogroman broj) do programera koji ne znaju napisati jednostavan program sami.

Naravno da razumijem da je iz perspektive učenika među profesorima najviše loših radnika, ali to stvarno nije tako. Netko tko ne objašnjava zadatke iz glave ne bi smio biti profesor matematike (jer kakvu crnu diplomu ti imaš kad ne znaš izračunati jednostavni integral ili konstruirati trokut) ili netko tko ne zna prepoznati biljke kad ih vidi ne bi trebao predavati biologiju. To sve stoji. Imala sam i ja dosta užasnih profesora, i danas kad pogledam loše objašnjavanje nije glavni problem našeg obrazovanja. Postoji tu još stotine stvari koje treba riješiti. Ali to je na neki način životna škola.

Za one koji vjeruju da profesori imaju dva mjeseca odmora - nemaju! Profesori rade do otprilike početka sedmog mjeseca, a s radom nastavljaju početkom osmog. Dakle, mjesec dana. Ako se izuzmu vikendi (koji su zapravo neradni dani) dolazimo do zapanjujućeg podatka da profesori zapravo imaju jednako dana godišnjeg odmora kao i svi drugi.

Sad se može učiniti da profesori rade 5 od 7 dana u tjednu. Ali - veliko ALI - kao što je Helen rekla, profesori moraju ispravljati tone testova, pripremati ih, razrađivati plan nastave što uglavnom rade preko vikenda jer ne mogu podnijeti još kognitivnog napora u toku tjedna.

Profesori imaju ogroman problem s roditeljima koji ne discipliniraju svoju djecu i uvijek zauzimaju njihovu stranu. Jedan učenik u mojoj školi je prijetio profesorici stolicom (htio ju je udariti njome) da mu mora dati dva. Profesorica je stvarno bila predivna (predavala je latinski) i tražila je od njega da samo nauči neku kratku pjesmicu za prolaz. Njemu je to bilo previše pa eto, ide se prijetiti, a njegov otac staje iza njega. Što učiniti u takvoj situaciji? Nitko u razredu neće potvrditi da je učenik to napravio jer bi mogao i njih napasti, a ona ne može sama protiv svih. I naravno da onda lako dolazi do toga da profesori jednostavno odustaju od svega.

Djeca danas u velikoj mjeri maltretiraju profesore! I plaće su im užasno male s obzirom na to kroz što sve prolaze.

06.05.2021.

Ima obadviju strana naravno i profesora koji maltretiraju, a bome i učenika koji svašta rade.

HelenV-lover

HelenV-lover

07.05.2021.

Vanna_123 točno to, ja se nisam mogla sjetiti koliko točno al eto hvala ti sto si me ispravila, imaju mjesec i po dana ako i toliko kao sto si rekla. Ja imam situaciju u razredu, da otprilike grupica ljudi otprilike jedno 12 ljudi, zezaju profesora iz glazbenog otkako je došao na zamjenu, zato što im se ne sviđa što moraju UČITI glazbeni u GIMNAZIJI. Pod svim ostalim predmetima smo super razred, svi nas hvale kak smo najbolji razred ali kad dođe do glazbenog ne može se raditi jer ta grupica konstantno brblja i nikako da se smiri profesor ih doslovno ne može smiriti, deset puta mora ponovit da se smire al ni to ne pomaže. Ali mozda bi i razumjela da mi stvarno sad moramo bubati neke gluposti iz glazbenog, ne moramo doslovno samo što trebamo naučiti prepoznati skladatelja i slušne primjere, profesor nam još da 2 tjedna prije da naučimo koje to primjere i zada nam prezentacije o nekim skladateljima ili temama koje se obrađuju u udžbeniku i to je sva mudrost glazbenog. Također ostalih 13 učenika uključujući mene, htjeli bi nešto u nauciti iz glazbene umjetnosti ali ne možemo jer ga oni vječitoj sprdaju i zezaju, sad zamislite vi koji ste rekli da im je lakše nego učenicima, zamislite trpiti 12 učenika koje moraš smirivati 30 minuta, da bi mogao uopće nešto početi raditi, a sad kako je korona sat traje 40 min, znaci 30 min ode na smirivanje, 10 min ode na sat. Ja jedva izdržim kad mi je dvoje male djece u kući a kamoli sa toliko neodgojenih učenika kojima se ne da ništa a upisali gimnaziju.

Aurora

Aurora

07.05.2021.

I ja sam isto u gimnaziji i meni je suludo da moram pored matematike,kemije i fizike i jos toliko bitnih predmeta uciti glazbeno.Kod nas je okej iz glazbenog,da nam uvijek par teza da naucimo i to je lagano i naravno razumno.Ali iz likovnog nas tjera da ucimo nenormalno puno iz tako nebitnog predmeta.Realno nitko ne moze ovdje krenut govorit da je likovno vazno kao matematika i kemija.NIJE.I suludo je mucit ucenike sa toliko gluposti i previse lekcija sa likovnim.I plus mi jos ucimo teorije iz tjelesnog.previse dobijemo kao iz likovnog.Nema smisla,bolje da vrijeme potrosim da ucim matematiku koja ce mi trebat u zivotu nego o nekim krivuljama i bojama i tim sranjima.

UNDERDOGS123

UNDERDOGS123

07.05.2021.

Svaki profesor misli da je njegov predmet najbitniji i da je centar svega pored svih drugih bitnijih predmeta..jbg

Nisamrealna

Nisamrealna

08.05.2021.

Slažem se i profesorici su ljudi kao i učenici. Ima svakakvih i jednih i drugih.

Ali evo ja se moram osvrnut na ovo podcjenjivanje predmeta te postavljanje svog mišljenja kao neki zakon. Pa ću započet sa izjavom nekome je nesta bitno i nekom će nešta trebat u životu. Zato i je gimnazija gimnazija, radis sve jednako i sve se tako gleda da se kasnije možeš usmjerit onako kako želiš. Ako neki odredeni predmet smatrate glupim i nepotrebnim trebali ste upisat srednju koja nema taj predmet.

Ja recimo imam frendicu koja je nakon gimnazije odlučila na likovnu akademiju. Likovni joj je bio najbitniji i najdraži predmeta dok je matematika i kemiju prolazila. Ja sam recimo tjelesni smatrala najglupljim prometom u srednjoj dok je jednom dečku koji je hito na kineziologiju tjelesni bio bitan. Dalje ja sam recimo voljela hrvatski dok sam matematiku kemiju jedva s dva prolazila i to su mi profesori davali da me ne ruse xd. I evo sad studiram nešta sto nema veze s matematikom ni u jednoj segmentu. Ono osnovno sto mi za život treba iz mat znam, one potencije, funkcije i grafove i sl ne. Jer mi matematika nije bitna kao ni kemija, ne živim od tog i suludo mi je mučit učenike sa bubanjem sto "glupih" matematičkih formula kad ću u životu koristit možda 5 ako i toliko.
I ja bi više voljela da sam vrijeme koje sam trošila na matematiku i kemiju mogla potrošit na recimo ucenje geografije. Ali opet na neću tvrditi kao "istinu" da je matematika nepotrebna i glupa jer je to samo moje misljenje.

Iz ovakvih komentara kao dva iznad se očituje ogromno nepoštivanje i podcjenjivanje predmet i profesora. Nije ni čudo da vas tako i tretiraju a iskreno i treba. Ako i nešta ne volis nije teško imat respect. Naravno ima i nadobudnih profesora koji nemaju razumijevanja da imaju učenici i druge predmete, ali učenicima generalno fali puno poštovanja. Tako da eto treba i na tom malo poradit.

Nisamrealna

Nisamrealna

08.05.2021.

Profesori, predmet, matematiku, predmetom, htio, ja, predmeta *

UNDERDOGS123

UNDERDOGS123

08.05.2021.

Kakvo nepoštivanje o čemu ti pričaš? Rekli smo svoje mišljenje to nije nikakvo nepoštivanje realno i jest tako da je svakom profesoru njegov predmet najbitniji tako se i odnosi prema tome da moramo samo njega, kao da drugih nemam.

UNDERDOGS123

UNDERDOGS123

08.05.2021.

Koju god sam upisao srednju, profesor je svaki svoj predmet smatrao da ga trebamo znati da je bitan, ok bitan je ali ne u tolikoj mjeri..i što se tiče likovnog ista stvar.

HelenV-lover

HelenV-lover

08.05.2021.

Ja se slažem s Nisamrealna ako već neko upise gimnaziju, treba očekivati puno učenja i da će se svaki predmet morati učiti, al ne ti koji zezaju tog profesora iz glazbenog su za osnovnu školu, nezreli, oni bi pjevali na glazbenom ko u osnovnoj.

08.05.2021.

tvoje misljenje ivane nikog ne interesuje.

HelenV-lover

HelenV-lover

08.05.2021.

Ivane, cura je rekla ono što sam i ja u blogu na početku, a to je da učenicima općenito fali poštovanja prema ljudima, nije se obratila nikom direktno od nas, nauči čitati više!

UNDERDOGS123

UNDERDOGS123

08.05.2021.

Da ja naučim, čitat pa preporučio bi i tebi curo draga da još jednom pročitaš komentar "iz ovakvih komentara" hvala prijatno..i nekom drugom se balavice izrugivaj.

UNDERDOGS123

UNDERDOGS123

08.05.2021.

Ja sam se dotakao tog dijela, drugo sve potpisujem, ne moram se osvrnuti na sve a ne moraš ni ti kakit.

UNDERDOGS123

UNDERDOGS123

08.05.2021.

Dakle cura je napisala da iz komentara mene i Aurore znači nije nam se obratila ali iz vedra neba se zna na kog je mislila iz ova 2 gore komentara..dakle mislila je na mene i na ovu curu..dakle i ti nauči čitat ;)

HelenV-lover

HelenV-lover

08.05.2021.

Kad pročitaš 157 knjiga u jednoj godini onda možeš komentirati moje čitanje.

08.05.2021.

Umisljeni se malo pravimo 😁

08.05.2021.

To sto si toliko knjiga procitala ne cini te pametnom ja sam procitao njezin komentar ali sam se dotaknuo gdje spomenula mene i Auroru da mi kao podcjenjujemo predmete i profesore, ne pravi se pametna balavcice ;) pozz sad

08.05.2021.

dvogodisnje dete sa down sindromom je pametnije od tebe.
kad ce te roditelji vratit na psihijatriju ponovo

08.05.2021.

Ne podcjenjujem nikoga ali profesori isto pretjeruju s onim da bi njihovi predmeti bili najbitniji, šta je s ostalima, sto se tice nepostovanja ima ih s obadvije strane..toliko od mene.

08.05.2021.

ako cemo po zakonu i ustavu mogli bi biti puno gori, kada bi se npr. svi drzali slepo plana i programa, dakle sadrzajno ispitivali apsolutno sve vjestine nekog predmeta, naravno da to nema smisla.

08.05.2021.

Ko se tebi obraća? Okani me se🙂 nisam te spomenuo ne obracaj mi se.

HelenV-lover

HelenV-lover

08.05.2021.

Hahahaaahhaaahaha, da upravo to sto sam pročitala 157 knjiga u jednoj godini ne čini me pametnom, čini me pametnom sto sam toliko knjiga pročitala sa samo 10 godina, i što i dalje čitam svaki dan. Iskreno prošla sam ja i gore od tvojih uvreda, na to se neću ni osvrtati ali na čitanje moram jer znam da nisi toliko knjiga ni u životu pročitao a ne u jednoj godini.

08.05.2021.

To ne treba bit tvoja briga koliko sam čitao i šta..previse nos turas gdje ne treba..za svoje postupke odgovaram ja, ne ti.

08.05.2021.

I sama si vidjela da je cura mene prozvala i Auroru da podcjenjujemo svejedno ćeš je obranit i govorit da je upravu a da ja trebam citati i da dobro ne vidim..toliko o tebi, kurac cu te postovat boli me kurac sto imas 16, i ti itekako i meni nalazis mana u komentaru koji dajem na svoj nacin.

Nisamrealna

Nisamrealna

08.05.2021.

Ivan12345 a ti znaš koja dva komentara gore? Inače žalosno je sto si ti pedagog i što si to završio a hot chat tu sa djecom mlađom od sebe 10 godina imas i ovako se ponasas . Tu vredas ljude, psujes im, svi smo videli milijun puta. Ja zaista ne znam ko je tebi dao da budeš pedagog ali u svakom slučaju ovde ću završit. Jadno.

08.05.2021.

Sama si se izdala ne izvlaci se sad..ne bi ja nazvao vrijedjanje trolanje na koje se puno njih drca ovdje i misle ozbiljno da mislim, vase misljenje😂 to sto ja radim ovdje ne treba da bude tvoja briga..to samo ovdje radim uzivo ne bi nikad, znam zakon! Poyy

08.05.2021.

Ma zavrsio je kurac moj, diplomirao na "univerzitetu u Mrduši Donjoj" u Bosni
taj fakultet treba ozbgibot akreditaciju ako je on stv pedagog, covek ima psohijatrijsku dijagnozu.
Umislja si da prokazuje nekoga tu i naziva trolerima, Ivane 90% nas se tu zajebava i ima zivot van ovoga sta mislis da si neki Gestapo za teen portal ?!? pa pola tih potanja su fejk i seti se kad sam pitala za Papenbursku akademiju za Zavođenje Svijete ti si jedini zapravo odgovorio na to ?! 😂 😭

Njegova jedna recenica je dokaz ispodprosjecnog iq-a i niza dijagnoza:

- F42.9 - opsesivno kompulzivni poremecaj, non spec. (vrijeme na teenu, odgovaranje na pitanja tek da nesto napise, lajkanje)

- F43.2 - poremecaji prilagođavanja (otuđenost, svađalacko ponasanje sa svakom osobom ovde)

- F52.7 - erotomanija (hot chat)

- F44.8 - visestruka osobnost (500 profila ovdje)

- F60.6 i F60.7 - poremecaj licnosti i izbegavajuci poremecaj licnosti i ovisna licnost (nakon prozivanja izbegava odgovor, tvrdi da nije njegov profil a je, ovisan o ovom portalu dugi noz godina vise sati dnevno)

- F63.9 - poremecaj navika i impulsa (Pacijent Ivan u sklopu manicnog lupanja minusa neorganskog porekla i dislajkova na odgovore i pitanja portala Teen385 pokazuje znakove poremecaja navika, impulsa i ovisnosti - nespecif. oblik)

- F64. - poremecaj rodnog ili spolnog identiteta (Ivana Split, Ivana 1995/7...) a danije u svojstvu genderfuckanja, ironije i sl...

- F70.0 - laksi oblik mentalne retardacije

- F81.0 - specifican poremecaj citanja

- F91.1 - poremecaj razvoja u socijalnom odn. drustvenom kontekstu (alijenacija na ovom portalu, svadanje, ignoriranje, preterana agresivnost u odr. Trenucima)

- F95.9 - nespicificirani tikovi (bjesomucno lupanje minusa klikom na miš 😂)

- F98.6 - eksplozivan govor (naglo vrijeđanje i nazivanje ljudi raspalim kurvama, trolerasi(ca)ma...

08.05.2021.

Samo cu odgovorit na ovo ti i jesi troler ;) sve sam svojim trudom i radom stekao ti mozes jedino seruckat.

08.05.2021.

#ponosna.sto.sam.troler
#metoo movement

UNDERDOGS123

UNDERDOGS123

08.05.2021.

pa pola tih potanja su fejk i seti se kad sam pitala za Papenbursku akademiju za Zavođenje Svijete ti si jedini zapravo odgovorio na to ?! ne čitam misli vidiš otkud sam ja mogao znat da si ti ovo? Bockaš itekako onda se čudiš što ti uzvratim dislajkovima.

Nisamrealna

Nisamrealna

08.05.2021.

Na popis Ivanovih dijagnoza valjalo bi uvrstiti

F22- stalna sumanuta stanja (paranoja), konstantni tripovi da mu se neko obraca, da ga neko spominje, da su svi protiv mjera, neke teorije zavjere

F02_ Demencija kod ostalih drugamo svrstanih bolesti, zaboravljeni koji su mu profili, i staa je sve sa njih radio, vrijedao

F43.2 Poremećaji prilagdbe, otezana prilagodba u relanom svijetu pa sa 25 godina živi na teenu a i tu se ne može prilagoditi

F65.4 Pedofilija, hot chat sa djecom na portalu

Nisamrealna

Nisamrealna

08.05.2021.

Njega *

UNDERDOGS123

UNDERDOGS123

08.05.2021.

Nick ti sve govori nisi realna ;) i pokušavaš me uvrijedit s ovim, ali ti ne uspijeva...ajde dobro kad nisi na moj komentar mislila i aurorin koji onda komentar omalovažava predmete? :))

UNDERDOGS123

UNDERDOGS123

08.05.2021.

Napisala si 2 komentara iznad a čiji su komentari iznad tvog? Moj i dotične Aurore tako da ne seri.

Aurora

Aurora

08.05.2021.

Lol ja sam napisala za likovno i te predmete svoje misljenje koje dijeli cijela moja generacija gimnazije jer nitko od nas ne planira se bavit time tako da ono.Ko to zeli dalje studirat neka mu bude zanimljivo ali nama koji zele posvetiti vrijeme drugim predmetima koji su tezi i zahtjevniji jednostavno je glupost da moramo likovno uciti skoro koliko i lekcije iz povijesti.Dakle preopsirne lekcije.Al eto.Btw to da nismo trebali gimnaziju upisat ako ne zelimo takve predmete,gimnaziju smo upisali da bi dobili vise znanja iz kemije, matematike,engleskog pogotovo,i takvih slicnih predmeta,koje ne bi dobili u drugim skolama.Ucenje likovnog i talvih predmeta je samo eto zrtvovanje da bi imali pristup onom zaista bitnom.I btw helen, količina knjiga koje netko procita ne cini covjeka pametnim/inteligentnim,niti godine u kojima je krenuo netko citat🤣.Ima pametnih ljudi koji ni fakultet ni srednju nisu zavrsili a svejedno mogu biti pametniji od vecine ljudi.Sve zavisi kako netko ima uvjeta za skolovanje i nabavku knjiga ili ima drugih zivotnih planova koje ne ukljucuju to.Tako da ta ti teorija ne drzi vodu sorry

Aurora

Aurora

08.05.2021.

I da helen,samo pitanje jesi sa 10 godina čitala steven hawking knjige ili teen romanticne wolf knjige i takve slicne🤔.Ako si prvo onda vrh,priznam ti,stvarno jesi pametna onda🙆

Aurora

Aurora

08.05.2021.

Stephen*jebiga autokorekt

08.05.2021.

Aurora potpisujem 🙂

HelenV-lover

HelenV-lover

08.05.2021.

Da, čitala sam i krimiće, Agathe Christie sve njezine i te sve krimi stvari, za Agathu Christie sam morala reci da dižem mami da bi mi uopće dali da posudim jer su mislili da nije za mene.

08.05.2021.

Aha jesi jesi 🤣🤣🤣

08.05.2021.

ivane vecina ljudi koja cita, vrlo brzo krene na slozeniju literaturu.
ja sam stendhalov crveno i crno na njemackom citala u sestom razredu. to sto ti ne mozes procitat s razumijevanjem ni 40 posto komentara 12godisnje osobe na teenu je do tebe... a da procitas 300 knjiga u godini dana i dalje bi ostao retardiran.😉

08.05.2021.

Okej nije bitno, ali ne sudi drugima da su glupi jer ih ne zanima citanje kao tebe i sve 5.

HelenV-lover

HelenV-lover

08.05.2021.

Ne moraš voliti, ali zbog opće kulture je dobro pročitati barem jednu knjigu u životu. Također prokomentirala sam tvoje čitanje jer vječito krivo nešto pročitaš, nisam rekla direktno glup si već sam rekla da moje čitanje možeš komentirati tek kad pročitaš toliko knjiga. Neću se dokazivati, tko želi vjerovat nek vjeruje, tko ne želi ne mora.

08.05.2021.

Violeta sreco tvoje ni ne zelim citat s razumijevanjem🙂 maloumnice😘

08.05.2021.

super si mi spustio. gotovo je pocela sam plakati
😭 a nemam maramica

08.05.2021.

inace HelenV, i ostali ne dajte se uvuci u raspravu s njim. ignor, a on neka stavlja komentare da izgleda da prica sam sa sobom. i javi koji doktor te je otpustio iz bolnice, da mu dam na najdoktor.hr jedinicu i bad review!

08.05.2021.

A otkud tebi da nisam? Ja sam ovdje komentirao sta sam imao komentirat, sto sam se dotakao samo jednog odmah znaci da san nenacitan i retard u 1.komentaru sam se dotakao svega u ovom blogu, svatko drugačija mišljenja ima, ali ajd ponovit ću svaki profesor svoj predmet smatra bitnim ne zanimaju ga previse sto imamo i drugih to su nasi problemi, nepostivanja ima prema profesorima koliko hoćeš i to znam, ali itekako ima i onih profesora koji muče učenike iako je većina nepostivanje profesora od strane ucenika, a sto se tice predmeta i meni je glupo da tamo jedan likovni bude bitniji od matematike, fizike, kemije..okej mozda profesori zahtijevaju vise u gimni iz likovnog to ne znam, ipak ce mi u zivotu trebat vise matematike vec likovnog...i trolerasice dosta mi te vise prestani ti ni po cemu ne mozes meni govorit da sam retardiran nisi ni pricala samnom tako da mozes srati koliko oces, a ovo "maloumnice" izvini ali ovdje si prva počela bockat..kad ti se ne obracam ima da odjebes od mene.

08.05.2021.

ja sam maloumna i ne razumijem sto si napisao.

08.05.2021.

Znam :)

08.05.2021.

naravno da znas kada si najpametniji. kao i violetta (prava)

08.05.2021.

Nikad sebe uzdizao nisam da sam najpametniji i prestani srat vise.

Aurora

Aurora

08.05.2021.

Citala si sa 10 godina Stephen Hawking knjige,koje govore o svemiru,postanku i buducnosti svijeta kroz perspektivu pa jednog od najpametnijih i najvecih genijalaca na svijetu.Sa razumijevanjem hmm.Pa okej ako ti tako kazes lol,a za Agathu Cristie nisam pitala,znam da je vrh krimi spisateljica i svaka joj čast,ali i dalje smatram da citanje krimi romana ne cini osobu pametnim.Ali ove gore knjige koje sam spomenula,vec bi mogle pokazati da je neka osoba pametna ako ju procita i razumije na ispravan način.Mada ni to nije mjerilo znanja jednostavno.I ja volim citat,ali svejedno ne smatram da sam pametna sto sam procitala dosta knjiga od Gabriel Garcia Marqueza ili Shakespearea.Mozda samo sam vokabular obogatila ali da sam pametna radi toga,nah,tesko

08.05.2021.

A eto mi koji nismo načitani moramo ocito bit retardirani.🙄

08.05.2021.

To si radio i u raspravi s bubausupi i dajjmišpinat. Provociras glupim komentarom a potom se pokusavas uhvatiti za nesto sto si izvadio iz konteksta i ponavljas jednu te istu banalnu mantru.
Zato je cura otisla odavde...
Ljudi koji ne citaju nisu glupi, ali ti jesi. I pocni pit te lekove

UNDERDOGS123

UNDERDOGS123

08.05.2021.

a ti kao ne provociraš mene i ne bockaš ;) ne pokušavam se ja izvući ni na jedan način ja kažem kako je..je eto ljudi idu radi mene jesi smiješna hahahaha ja im trebam bit izlika da idu..preporučio bi i za tebe da ih piješ!

Ing_rid

Ing_rid

13.05.2021.

Boze kolko je ovaj Ivan naporan lik ,o isusa ti Boga vise(kad ja koja ne vjerujem u boga moram ga zazivat)pa ja neznam da ti ne shvacas koliko si naporan
Valjda mu stvarno treba direktno rec glup si
I nauci se vise citat bokte mazo!!

13.05.2021.

covjek ima dijagnozu, tzv. rasprava s njim je kao da raspravljaju 2 osobe na razlicitim jezicima. repetetivni odgovori na razini 5godisnjeg dijeteta s autizmom, a broj tzv. normalnih odgovora od njega se mjeri u promilima.

Nije poanta da svi ne podnose da je on tu, vec sto ne shvata da mu ovo sto radi ne koristi, to je recept da prolupa do kraja. Vjerujem da je pokusao biti na drugim forumima, poput forum.hr samo sto tamo moderatori obavljaju dobar posao i za svaki bezvezni upis i post daju karton, a nakon nekog vremena ti zabiljeze IP-adresu i ne daju da pravis nove naloge. Ovdje je iskoristio debilnost ove stranice.

HelenV-lover

HelenV-lover

13.05.2021.

Ja se iskreno nadam da je sad stvarno otišao i da više neće pravit nove profile, da će biti mira.

HelenV-lover

HelenV-lover

13.05.2021.

Lažna nada, evo pojavio se neki profil Ivan18... Nisamrealna, to je on jel da😂.

Ing_rid

Ing_rid

13.05.2021.

Helen,ne vidim profil Ivan18,a i onaj od jucer,onaj Garfield su mu maknili

HelenV-lover

HelenV-lover

13.05.2021.

Ingrid da, mislim da su ga maknuli odmah, pisalo je kao u novoj ekipi i onda kad sam napisala komentar su makli vjv.

Ing_rid

Ing_rid

13.05.2021.

Najvise me zivcira sto se on izvlaci uvijek s tim da je invalid

HelenV-lover

HelenV-lover

14.05.2021.

Ingrid, pogledaj na pitanje Prijateljstvo s povlasticama, ipak nisu obrisali profil Ivan18, eh šteta bilo je bas lijepo bez njega ovih dana...

16.05.2021.

Srecom normalno se ponasa. Znaci da se moze kad hoce. 👍

HelenV-lover

HelenV-lover

16.05.2021.

Violetta06, da, sam nek tako ostane.

InspektorRex

InspektorRex

10.06.2021.

Draga Ingrid a i ostali mislite sad da sam najgori na svijetu da sam neko čudovište, nema veze ali ajde reći ću ne glumim nikad nikakvu žrtvu niti se vadim na invaliditet samo govorim činjenicu kako je..ocito ni ne mozes reci da si osoba s posebnim potrebama odmah ili glumiš žrtvu ili se vadiš na to..ne ja se ne vadim nisam poput vas koji se možete družiti i izlaziti pri tom ni ne mogu dati tako dobar savjet kakav vi očekivate jer kad si u realnom svijetu tek tada mozes reci mogao si bolje ne ne mogu bolje komentirat od ovoga kako radim upravo zbog te socijalizacije volio bi i ja biti drustven s ljudima, izlaziti biti zdrav bez kolica ali nisam, pa tako ni ne dajem tako dobre savjete solidni su, u vecini iznosim cinjenice u komentarima u kojima se ljudi nadju prozvanim onda komentiraju moje savjete i davanje istih u negativnom kontekstu zato ste i bili vrijedjani s moje strane vecinom zato sto pljujete, ja to ne radim govorim cinjenice i pisem nesto u skladu s pitanjem i pronadjete se u mom komentaru i onda idu, ja ovo ja ono, ti si bio stalno miran ko bubica, ti si svetac i slicno nisam svetac nego govorim cinjenice koje se ne zele cuti ali dobro, sto se tice ovog posta procitao sam ja njega do kraja i uporno sam komentirao sto je pisalo u postu i pokusao sam razjasnit, a doticna me odmah prozvala i posla se hvalit kako je procitala milijun knjiga i sta sad to tebe ne cini pametnom osobom, i takodjer si bezobrazna s onim ja tebi nisam dao konkretan savjet to nije istina dao sam ti ga ali nije roman kao sto ocekujes vjerojatno, nisam jedini uvijek ce netko drugi dati bolji, to nije razlog da moj omalovazavas radi tog i onda kad meni pukne film uzvrstim ti vrijedjanjm a ti moj trud i solidan komentar kao ne vrijedjas, daj ono..ne samo ti..kao da jedva cekate da se moj kom ocrni, pohvali bar malo moj solidan komentar i ne trazi dlaku u jajetu i bit cu i ja fer prema tebi..a i prema svima, dajmispinat prva vrijedja moje komentare onda se cudi sto je prozvana glupacom..savjeti nisu najbolji ali se trudim, lako je tako jer se ocito ne granici s vasim komentarima i odmah su moji retardirani..toliko od mene.

HelenV-lover

HelenV-lover

14.06.2021.

Ja se moram osvrnuti na tvoj zadnji komentar jer ovo je stvarno previše i zato što uvijek ja ispadnem kriva čak i kad nisam u stvarnom životu a ti se žališ tu na minuse ko mala beba. Imas 26 godina, i na portalu si s djecom od 13,14,15,16,17,18,19 godina i s maloljetnicima si radio ogavne stvari, opravdanje za to bilo ti je i Saddler je. Govoriš kak ne mozes dati super savjet jer nemas socijalizaciju zato što si u kolicima ali mozes radit to sto si radio. Pogledaj film Tu sam pred tobom, tebi treba njegovateljica kao Louisa Clark sto je bila Willu da te malo dovede u red. To sto si u kolicima te ne sprječava toliko da se družiš. Jel imas roditelje? Mogu te izvesti bez problema van negdje u park da se družiš s ljudima, a ne da visis na Teenu. Bar danas postoji tisuće udruga za osobe s invaliditetom,da se želiš družiti našao bi način.Ali očito je ono jedino sto želiš izazivati svađe i drame na Teenu.

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

36.025
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!