DRESS CODE U ŠKOLAMA

5

CrnaVrana
31.07.2020.

Da li ste za ili protiv ukidanja dress coda u školama?Zanima me vaše mišljenje pišite u komentarima u sljedećem blogu ću pričati detakjnije o školskim pravilima i generalno problemima našeg sistema školovanja.

Komentari

jednaosoba5

jednaosoba5

31.07.2020.

Ako misliš na školske uniforme, protiv sam. To nema nikakve svrhe i bilo bi glupo da svi izgledamo isto.
A onaj glavni pro argument "bila bi manje vidljiva razlika između bogatih i siromašnih učenika" je glupost. Ionako se to ne vidi i nikog nije briga dali nosiš markiranu odjeću ili ne.

MandaFlasarka

MandaFlasarka

01.08.2020.

Uniforme ne bih htjela da imamo. Nije fora kad svi isto izgledamo. A ovo oko ukidanja dress codea, odnosno nekih pravila odijevanja, protiv toga sam. Škola je javna ustanova, a ne modna pista ili noćni klub. Zna se što priliči a što ne. Teška šminka, duge trepavice, kratke haljinice, prevelik dekolte, kratke hlačice pa čak i jako poderane hlače - ne. Jel dolaziš u crkvu ili u neki službeni ured tako obučen? Škola nije ništa drugačija i trebaju postojat pravila oblačenja.

Dina55

Dina55

01.08.2020.

Da li ste za ili protiv ukidanja dress coda u školama?

- Sto se tice uniformni protiv toga sam. Jer svatko ima pravo na svoj stil i svatko ga ima pravo pokazati. Skola ne bi smjela tlaciti ucenike tako sto ih svrstava u isti kos (a budimo realni to upravo i rade). Svaka osoba je individua i ono sto se meni svidja ne znaci da ce i ostalima.
Isto tako kao sto je gore u komentaru napisano.. nece se napraviti razlika izmedju bogatih i siromasnih, zapravo smatram da ce to tek tada izaci na vidjelo.

Dress code

- Za svaku ustanovu se zna sto je primjereno tako se treba znati i za skolu. Sve je gore u komentaru vec receno, mogu samo reci da se u potpunosti slazem :)

26.08.2020.

Uniforme su mi ok. Jedna osnovna škola u mom gradu ima uniforme. To nisu nikakve standardne uniforme poput onih iz VB nego samo majica sa logom škole. One iz VB su im užasne.
Dress code u Hrvatskoj je sasvim ok. Naši koriste profesionalnost kao razlog jer nećeš u kratkim hlačama ići na posao. Neke stvari se moraju znati. U SAD-u se daje izlika da djevojčice i djevojke ometaju dječake i dečke svojim odjevanjem što je seksistički i diskriminirajuće. Jednu učenicu su poslali kući jer je došla u školu bez grudnjaka (imala je široku majicu tako da se nenošenje grudnjaka moglo vidjeti tek ako se osoba zagledala). Kod nas pravila vrijede za sve, dok u SAD-u samo za ženski spol.

@jednaosoba5 zašto misliš da se razlike ne vide? Mene su ismijavali zbog dijela grada u kojem živim (radnička ulica puna kriminalaca i onih na socijalnoj pomoći).
@Dina55 zašto misliš da će sa uniformama razlike izaći na vidjelo?

16.01.2021.

Uvijek sam za uniforme, jrr izgledaju super :)

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

Prati nas na Instagramu

35.149
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!