Apokalipsa

8

MandaFlasarka
01.05.2021.

Postajalo je sve gore...nešto kao zombi apokalipsa iz Maze Runnera. Bila je ta neka bolest i ljudi su se pretvarali u zvijeri. Prvo bi bili relativno normalni, doduše oči bi im postale prazne, kao da ne mogu gledati u ništa osim u neku prazninu samo njima poznatu, i nestajalo bi iz njih ljudskosti. S vremenom bi postajali sve više ratoborni i krvožedni. Svi su bili u strahu od toga. Trebali smo pisati neki važan veliki ispit, mi srednjoškolci, ali ta bolest nam je, naravno, stvarala velik problem i bilo je pitanje kako će to sve biti...i hoće li biti uopće.


Katastrofe su se događale konstantno. Jednoj sam i svjedočila. Bili smo u učionici na pripremama za taj ispit. Bila je ondje i jedna cura koja je bila zombi 'u nastanku', dakle, zaražena. Prvo se ponašala donekle normalno, ali počela je iznenada gubiti kontrolu i divljat sve više i više. Udarala je učenike i rušila klupe, ali onda se dogodilo nešto strašno... Jedan se učenik bio maknuo od svoje klupe jer je vidio da ostale s njih ruši. No, ona je bacila klupu na njega i s leđa ga skoro rasjekla na pola! Dio klupe se zabo u njegova leđa! Prizor je bio nezamisliv, očajan... Počeli smo stvarno paničarit jer nitko od zaraženih dotad nije tako jako poludio. To je vrhunac bolesti...osim ako ne slijedi nešto još gore. Znali smo da bolest napreduje i da dođe do vrhunca na kraju, ali nismo ni slutili da je tako loše. Neka je cura snimala tu zombi curu i bježala prema izlazu kao i svi. Snimku je objavila na internet i poslala Metallici. Nemam blage veze zašto Metallici?! Kako bi oni uopće mogli pomoći? Dobro, osim što imaju puno novca, ali kakve to veze ima s bilo čim što se događa?! Donacije najdražeg ti metal benda nemru mnogo pomoć u situaciji poput ove. Nitko ne može... Ovo je naša propast, surova i nepopustljiva, koja se, kao dvosjekli mač, zabija sve dublje, sve dok ne bude prekasno, i dok i najmanja nada ne bude izgubljena.


Opet pripreme za taj ispit, ali ovaj put u crkvi. Profesori su nam rekli da ćemo biti zajedno sa nekima od zaraženih jer i oni trebaju pripreme, ali da se ne brinemo, da će držati stvari pod kontrolom. Ušla sam među prvima i gledala kako ostali ulaze. Prvo su ulazili nezaraženi, ali nešto malo njih, pa su za njima krenuli zaraženi. Masa ih je ulazila unutra i čekala sam kada će ući zadnji od njih, a onda napokon još i ostatak nezaraženih... Sablaznila sam se kad sam shvatila...nema više nezaraženih. Samo oni, ulazili su kao divlja rijeka i gubili smo svaku nadu da će išta izaći na dobro. Previše ih je! Što li su profesori mislili kad su ih pustili?! Ne mogu ih držati pod kontrolom ni da hoće! Nisu mogli ni onu jednu...


Bilo nas je više od stotinu ukupno, sigurno i više, a oni su činili veliku većinu. Nas 'normalnih' je možda bilo tek dvadesetak, i nekoliko profesora. Nema tu kontrole. Ulazili su i dalje. Mnogi su bili u groznom stanju, ako ne računamo već samu zelenu i grubu kožu, sprženu i unakaženu od djelovanja virusa - raskrvavljeni, bez uha ili nekog drugog dijela tijela, a neki su čak bili bezglavi. Mučili su se, dakle, i međusobno, ali i sami sebe...i nisu prestajali ulaziti.

🧟 Priča je oriđiđi. Zapravo, ovo sam sanjala neki dan i zapisala odmah nakon kaj sam se probudila. 🧪
Pitajte u komentare ak vas nekaj zanima, šta ja znam...🤣

Komentari

BigBen

BigBen

01.05.2021.

Lijepa osnova. Razradi toj tekst. Zatim "odmori od pisanja" na nekoliko dana, tjedana, mjeseci... Opet pročitaj, razradi priću s novim mislima i idejama i nakon nekog vremena imat ćeš roman, ili barem novelu. Imaš bogati unutarnji svijet i trebaš ga njegovati, razvijati i dijeliti. Nemoj se pokoravati konformizmu i budi svoja i originalna. Imaš dara i talenta za pisanje, no to je samo prvi korak, a put je dug... Radi na sebi i svome stilu, ne odustaj od svoje mašte i za koju godinu ćeš biti svjesnija svojeg stila i "fraze." Mislim da je to rekao Mann, nisam siguran, ali da bi se pisale knjige nije potrebno puno pisati, dovoljno je jednu stranicu na dan, i za godinu dana imaš 365 stranica! Vjeruj u sebe, jer ti imaš pokrića da vjeruješ u sebe.

BigBen

BigBen

01.05.2021.

Kažeš da si to sanjala, to je super! Snovi nam izbacuju našu originalnu sliku svijeta bez cenzure superega, konformizma i morala. Snu treba vjerovati, jer snovi nam pokazuju ono što mi ne znamo da znamo.

MandaFlasarka

MandaFlasarka

02.05.2021.

Hvala na komentaru, Big Ben! Cijenim to! ☺️
Ne znam baš da ću pisati roman o ovome, haha. Čini se kao zahtjevna stvar (i jeste). Bit ću iskrena - pisanje me nikad nije naročito zanimalo. Da, pišem u slobodno vrijeme, doduše samo dnevnik, priče baš i ne. Zapisujem snove, a ovaj mi je bio baš detaljan i interesantan pa sam ga malo obradila da liči na priču, haha. Iako, tema je pomalo isfurana i već viđena, što u filmovima, što u knjigama. Vidi se i moja opsesivnost trash metalom hahah.😅

Ipak ću razmotrit tvoj savjet, i to ne samo zbog toga što sam stekla visoko mišljenje o tebi kao umjetniku i kulturnoj osobi. Možda je glupo što sam ovo napisala jer te ne poznajem, ali kladim se da nisam u krivu. 🙂 Tko zna, možda mi nešto i padne na um.

Živ bio!🥤🍷(sok je moj, maloljetna sam)

P.S., ti pišeš, kaj ne? Mogao bi koji put i ti zakačit nekaj svoje pa da te čitamo.😀

MandaFlasarka

MandaFlasarka

02.05.2021.

Hmm, snovi nam pokazuju ono što mi ne znamo da znamo? 🤔 Interesantno... Ne znam bih li to dobro ili loše shvatila, hahaha!

BigBen

BigBen

02.05.2021.

Dok smo budni, gledamo i slušamo stvari i ne razmišljamo previše o njima, dok spavamo, mozak razmišlja o svemu proživljenome i konstruira koje kakve kaotične slike i zvukove, čak i dodire. U snovima (ne svima) jasno izlaze na vidjelo naše skrivene želje... No to je iz dugih i zamornih teorija o snovima, kakvih ima puno...
Često ti san potvrdi ono što si mislila i oko čega si se dvoumila! -Skračeno.
Da, ja pišem, ali nije to za ovakve portale, iduće godine nadam se da ću nešto i objaviti.

MandaFlasarka

MandaFlasarka

02.05.2021.

Javi ako objaviš, heh. 😉

Ovo sa skrivenim željama u snovima mi je malo čudno. 😅 Nekad se stvarno čovjek sablazni nad svojim rem-faznim projekcijama hahah. Mozak je čudna spravica...

_Pametnica_

_Pametnica_

03.05.2021.

Iz ovoga što sam pročitala, čini mi se da imaš vrlo bujnu maštu. Iako zombiji nisu nešto što inače čitam ili gledam, prema tvojoj priči čine mi se zanimljivi.
Mene recimo zanima je li ovo samo kratka priča ili ćeš objavljivati i nastavke?

MandaFlasarka

MandaFlasarka

03.05.2021.

Ovo sam sanjala. Možda objavim neki nastavak, doduše ne vjerujem, ali možda mi padne na pamet nešto. Ili ako sanjam to opet pa bude dobro možda napišem.

Inače ne pišem priče ovako izvan škole, hahah.

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

36.025
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!