Martina Vuletić

Sve češće čujemo o raznim metodama mršavljenja koje obećavaju brze i vidljive rezultate. Jedna od takvih metoda je i 7-Day Water dijeta, koja se bazira na konzumiranju isključivo vode tijekom sedam dana.

Djevojka jede i gleda TV Nikako ne možeš smršaviti? Postoji 9 sitnica koje radiš svaki dan, a debljaju te

7-Day Water dijeta zahtijeva da zamijeniš sve obroke vodom tijekom sedam dana. To znači da ćeš tijekom tog razdoblja konzumirati samo čistu vodu, bez ikakvih dodataka ili kalorija. Glavna pretpostavka ove dijete je da ćeš time potaknuti tijelo da se detoksicira, eliminira toksine i višak vode te potakne gubitak masnoće. Osim što se nadamo gubitku težine, ova dijeta se često koristi i kao način čišćenja organizma od nakupljenih štetnih tvari.

Što možeš očekivati nakon 7 dana?

Jedan od glavnih benefita ove dijete je brz gubitak težine. Kao što možeš zamisliti, zamjena svih obroka vodom rezultira vrlo niskim unosom kalorija, što dovodi do gubitka težine u kratkom vremenskom periodu. Osim toga, mnogi ljudi koji su isprobali ovu dijetu primijetili su da imaju više energije te čišću i zdraviju kožu nakon završetka sedmodnevnog razdoblja.

 

@jaddeelynn Definitly help my slim my face! #fyp #5daywaterfastchallenge #slim ♬ Never Lose Me - Flo Milli

 

Dijeta ipak nije bezopasna!

Unatoč privlačnim rezultatima, ova dijeta dolazi s određenim rizicima. Jedna od najvećih mana je nedostatak hranjivih tvari. Bez obroka koji sadrže esencijalne vitamine, minerale i druge hranjive tvari, tvoje tijelo može patiti od nedostatka važnih nutrijenata. Osim toga, ekstremno niski unos kalorija može dovesti do osjećaja umora, vrtoglavice i gubitka koncentracije. Dugoročno gledano, ova dijeta može imati negativne učinke na zdravlje, uključujući poremećaje prehrane, gubitak mišićne mase i druge zdravstvene probleme.

Jedna od poznatih influencerica koja je javno podijelila svoje iskustvo s 7-Day Water dijetom je Martina Vuletić. Na društvenim mrežama, Martina je istaknula kako je ova dijeta bila izazovno iskustvo, ali da je vidjela značajne rezultate tijekom tog razdoblja.

 

 
7-Day Water dijeta može biti privlačna opcija za one koji žele brzo izgubiti težinu i detoksicirati tijelo. Međutim, važno je imati na umu da je ova dijeta ekstremna i može imati negativne posljedice na zdravlje ako se ne provodi s oprezom. Prije nego što se odlučiš za ovaj ekstremni pothvat, važno je posavjetovati se s kvalificiranim nutricionistom ili liječnikom.

Misliš li da bi uspjela izdržati 7 dana bez hrane?

Ukupno glasova:



Mršava cura se gleda u ogledalu Razbijamo poznate mitove o dijeti: Ovo je 6 potpuno krivih informacija u koje slijepo vjerujemo

7 day water fast Dijeta Ekstremna dijeta brz gubitak kilograma Martina Vuletić

Još vijesti