Intervju

Znamo da razgovori za posao mogu biti stresni i neizvjesni, ali ne brini, osjećati tremu prije razgovora je normalno, a mi ti donosimo super rješenje! Uzmi duboki udah, stavi osmijeh na lice i bez straha! Evo 10 malih savjeta i trikova s kojima ćeš si osigurati posao!

via GIPHY

1. Dress code
Prvi dojam je ključan, a tvoja odjeća govori puno o tebi. Odaberi nešto što ti daje samopouzdanje, ali pripazi da ne pretjeraš. Kombinacija casual s dozom elegancije uvijek pali!

2. Reci nam nešto o sebi
Kada te pitaju da se predstaviš, nikako nemoj dati neki dosadan odgovor! Reci neku zanimljivu činjenicu o sebi, kako voliš provoditi slobodno vrijeme ili koji su tvoji hobiji!

3. Izbjegavaj duge odgovore
Nitko ne voli slušati dugačke monologe. Umjesto dugačkih odgovora, nastoj ponuditi kratke i zanimljive odgovore po kojima će te poslodavac zapamtiti.

4. Fleksibilnost
Pokaži svoju sposobnost prilagodbe. Nemoj biti ona uštogljena osoba koja ne izlazi van svojih okvira. Uvijek napomeni da voliš izazove, učenje novih vještina i stjecanje iskustva!

5. Pitaj pitanja
Poslodavci na kraju razgovora vole čuti tvoja pitanja. Ovo je tvoja prilika da dokažeš svoju zainteresiranost i želju za radom. Pitaj poslodavca kako izgleda tipičan radni dan ili koje su mogućnosti napredovanja na poslu.

Odabir karijere Odabir karijere prema osobnosti: Popis idealnih zanimanja za introverte i ekstroverte

6. Nemoj se bojati grešaka
Nitko nije savršen, pa ni ti. Ako napraviš pogrešku, nemoj paničariti. Umjesto toga, pokaži kako se nosiš s tim. Smiješak i spremnost na učenje uvijek osvajaju.

7. Pričaj njihovim jezikom
Istraži malo o tvrtki prije razgovora. Koristi njihov vokabular tijekom razgovora. To poslodavcu pokazuje da je pred njime netko tko samoinicijativno istražuje i uči.

8. Ne zaboravi ponijeti osmijeh
Osmijeh je tvoj najbolji prijatelj. Djeluje kao čarobni štapić koji razbija led i stvara pozitivnu i opuštenu atmosferu. Smiješak na licu je uvijek poželjan na radnom mjestu!

9. Budi unikat
Tvoja moć je u tvojoj jedinstvenosti. Nemoj pokušavati biti nešto što uistinu nisi ti. Laganje, pretvaranje i gluma možda se na prvu čine kao dobri alati, ali istina uvijek ispliva na površinu.

10. Zahvali se
Na kraju razgovora, nemoj se zaboraviti zahvaliti. Pokaži poslodavcu da se njegovo izdvojeno vrijeme cijeni i da ti razgovor s njime ima veliko značenje.

via GIPHY

To je to! Tvoja kratka obuka je završena. Sretno na idućem razgovoru!

 

posao razgovor intervju

Još vijesti