Dečko

Zaslužuješ da se dečko s kojim si u vezi prema tebi ponaša s poštovanjem, dobrotom i ljubavlju. Ništa manje od toga ne zaslužuje nitko. Postoje neke osobine koje ti odmah mogu reći da od takve osobe nećeš dobiti sve ovo ranije spomenuto.

Neki dečki još trebaju odrasti, a neki su jednostavno takvi da nikada neće naučiti stavljati druge na prvo mjesto i odnositi se prema curi s poštovanjem. Previše su puni sebe ili su jednostavno toksične osobe. Kako nekog dečka bolje upoznaješ, tako ti može biti sve jasnije i kako će ti izgledati veza s njim. Nekada, kada se tek krenete upoznavati, može ti pokazati svoju bolju stranu koja je samo iluzija i što ga dublje upoznaješ, to će na površinu više isplivati njegove loše strane. Upravo je zato bitno da prije nego uđeš u vezu osobu dobro upoznaš. Kako ne bi zaglavila s nekim tko se prema tebi neće ponašati onako kako treba. Iz takvih veza bježi glavom bez obzira. Izdvajamo ti 10 osobina koje ti već u ranoj fazi dejtanja mogu otkriti da u toj vezi nećeš od njega dobiti sve ono što zaslužuješ.

1.Posesivan je
Iako ti možda laska što tako brzo plane od ljubomore i što poprijeko gleda na svakog dečka kojem oči odlutaju u tvom smjeru, ali koliko god bilo laskavo tada, kasnije ovo može postati itekako veliki problem. Već ti tada pokazuje da je posesivan. Na početku će to biti ispad ljubomore na nekog dečka, onda zabrana i ljutnja ako se družiš s muškim prijateljima, a kasnije možda i s ženskim prijateljicama. Posesivnost nije osobina koja je poželjna. Dobra je mala doza ljubomore, ali ovo je ipak prevelika i malo nezdrava.

2.Nema strpljenja
U nekim banalnim situacijama, poput toga kada konobaru treba duže da vam donese narudžbu ili je netko zaštopao red u dućanu na blagajni. Da, takve nas situacije sve pomalo nerviraju, ali kada je iskazivanje nestrpljenja prilično jako iskazano već tada, to se kasnije može samo pogoršati. Promjena raspoloženja ili prilično glasno negodovanje i vrijeđanje drugih u takvim situacijama nije baš pozitivna osobina. U nekom bi se trenu tako mogao početi ponašati i prema tebi.

Cura i dečko Ponašanja tvog dečka koja ti se čine slatka i zaštitnička – a zapravo ovih 9 pokazuje da ti ne vjeruje

3.Tvrdoglav je na način da želi da bude po njegovom čak i kada vidi da ti je neugodno
Kada su u pitanju stvari do kojih nam je stalo i koje jako želimo, svi ćemo postati tvrdoglavi, ali ovdje mislimo na onu tvrdoglavost kada dečko nikako ne želi pristati na tvoj prijedlog, a vidi da te njegov stavlja u neugodnu situaciju ili u situaciju u kojoj jednostavno ne želiš biti. Pogotovo ako mu to jasno i glasno daš do znanja, a on nastavi s nagovaranjem.

4.Provocira svađe
S njim je barem jednom tjedno neka mala svađica. Kao da uvijek pronađe nešto što pretvori u svađu. Iako se uvijek pomirite i sve bude super, očito je da je to osoba koja se voli svađati i provocirati druge. Možda samo malo previše voli dramu, a možda je samo impulzivne naravi. Ni jedno ni drugu nisu karakteristike koje bi trebala tražiti u budućem dečku.

5.Lijen je u odnosu s tobom
Kao da se ne želi potruditi, a to opravdava tako da kaže da on nije romantičan i da to ni ne očekuj od njega. Jedno je ne biti romantičan, a drugo je uopće se ne truditi. Ne mora ti kupovati ruže ili osmišljavati ludo romantične dejtove, ali to nije izgovor da ne pamti neke sitnice koje mu kažeš ili da se nekada ne potrudi iznenaditi te na neki slatki način.

6.Ne vjeruje ti
Iako nema razloga sumnjati u tebe i ono što kažeš, ipak ti ne vjeruje. Kada kažeš da si negdje, ne vjeruje ti i traži te fotku. Iako to nekada može zvučati kao da se šali, često skriva puno veće probleme. Ne moraš se dečku opravdavati, pogotovo ako ne radiš ništa loše i nikada mu nisi dala povoda da to misli. Problem je u njemu, ne u tebi. Možda ima neke probleme iz prošle veze pa ti ne vjeruje, ali to samo pokazuje da nije to prebolio do kraja.

7.Ti si uvijek krivac kada se dogodi nešto loše
Ako nešto pođe po krivu, ti si kriva. Uvijek si ti kriva nekako, nikada on. On je uvijek tu ispao žrtva. Okej, nekada stvarno jesi kriva, ali ne uvijek. Čak i onda kada jesi, dečko ti ne bi to trebao nabijati na nos.

8.Prati jesi li mu vratila za nešto lijepo što je on napravio za tebe
Kao da prati bodove u igrici. Ako je on napravio nešto lijepo za tebe, očekuje isto nešto za uzvrat. Ništa kod njega ne dolazi tek tako, uvijek je iza svake lijepe geste proračunato razmišljanje kako i kada će te tražiti da mu za to vratiš. Nekako se u ljubavnom odnosu podrazumijeva da će nekada on napraviti nešto lijepo za tebe, a nekada ti za njega, ali ne bi se trebalo pozivati na takve geste ili očekivati nešto zauzvrat. Onda nisu od srca.

Cura i dečko Viđate se i još niste skupa, a zanima te koliko je ozbiljan u vezi s tobom? 10 znakova da idete prema vezi

9.Kao da nema empatije
Čini se kao da je njemu nemoguće staviti se u tuđe cipele. Uvijek njegovi osjećaji dolaze prije osjećaja svih ostalih. Točnije, za osjećaje drugih kao da ga baš i nije previše briga. Kada se ovako ponaša prema drugima u svom životu, nemoj misliti da će se prema tebi ponašati drugačije. Na početku možda da, ali s vremenom će pokazati pravo lice i u odnosu prema tebi. Bolje bježi čim prije.

10.Ne možeš mu vjerovati
Iznevjerio te već, a vaš je odnos tek krenuo. Neki su dečki na početku pravi prinčevi iz bajke, tako šarmantni i puni divnih obećanja, ali kako se odnos razvija, obećanja ostaju samo na riječima, a sve što ti govori, nikada ne potkrepljuje i dijelima. Kaže jedno, radi drugo. Takvim je osobama teško vjerovati, a povjerenje je jedan od glavnih temelja veze.

dečko veza ponašanja ljubav problematična ponašanja osobine nije za vezu problematična veza toksična veza izbjegavati

Još vijesti