Zaljubljeni par

Ne razvija se svaka veza jednakom brzinom. No, neki generalni savjet koji se uvijek ponavlja je da je bolje krenuti polako i izgraditi što bolje i što čvršće temelje. Sve ove greške će u tome odmoći.

Kada uđemo u novu vezu puni smo uzbuđenja i entuzijazma. Zaljubljeni smo preko glave i samo želimo svaki trenutak provoditi s tom osobom. Početak veze je uvijek posebno razdoblje. To je između ostalog i vrijeme kada počinjete graditi temelje svoje veze. Zato što smo previše uzbuđeni, nekada nam se zalome i greške. Niti jedna nije kobna toliko da će dovesti do toga da te dečko ostavi, ali može uzdrmati vezu. Za sve je ove stvari u prvih mjesec dana ipak još malo prerano i zato se smatraju greškama. Može se dobiti dojam kao da žuriš i jako želiš da veza prijeđe na sljedeći nivo, a još joj nije vrijeme. Previše brzanja i preskakanje koraka može kasnije dovesti do problema. Zato se nemoj i ti zeznuti i u prvih mjesec dana napraviti neku od ovih greški.

1.Radiš velike planove za budućnost
Kada ste zajedno tek nekoliko tjedana, čak iako vam je veza savršena i sve ide glatko, još nije vrijeme da radite velike planove za budućnost. Tako stavljate preveliki pritisak na svoju frišku vezu.

2.„Volim te“
Kada je idealno vrijeme za reći „volim te“? Svatko će uvijek reći drugačije – i stvarno je to istina, jer sve ovisi od para do para. Reći nekome da ga voliš nakon par tjedana veze je ipak malo previše i može uplašiti osobu. Može ti se sviđati i možeš biti zaljubljena u njega, ali reći volim te jako brzo djeluje i neiskreno i kao da to govoriš tek tako.

3.Spominješ vaše vjenčanje
Ili kako ćete živjeti zajedno i sve ostale stvari koje su daleko, daleko, daleko u budućnost. Iako bi cure najradije vezu potjerale naprijed da se razvija što brže, to nije dobra ideja. Nema potrebe žuriti.

4.Upoznaješ dečka s obitelji
Ti vašu vezu gledaš kao super ozbiljnu i uvjerena si da je on savršen dečko za tebe s kojim ćeš biti do kraja života, ali tek je prošlo manje od mjesec dana otkad ste zajedno. Još je prerano za upoznavanje obitelji s dečkom. Kada budete već neko vrijeme zajedno i nema nikakvih problema, onda ga tek upoznaj s njima.

5.Kupujete zajedno nešto skuplje
Platiti zajedno možete samo ako odete negdje na večeru ili na piće i tako se dogovorite. Bilo kakve druge zajedničke kupovine se ovako rano u vezi ne bi trebale događati. Uvijek se na početku svaka veza čini super, no kada prođe od par mjeseci do pola godine, u nekim se vezama stvari malo promijene.

6.Pričaš puno o svom bivšem
Ne trebaš pričati o svim greškama koje je tvoj bivši napravio i uspoređivati sadašnjeg dečka s njim ili naglašavati njihove sličnosti ili razlike. Ispada da ne prestaješ razmišljati o bivšem, a to bi sadašnjem moglo upaliti alarm za uzbunu da ga još nisi preboljela.

7.Tražiš ga da ti posudi novac
Bez obzira na to što se možda znate već neko vrijeme, nije baš dobra ideja u prvih mjesec dana tražiti partnera da ti posudi novac. Moglo bi u njegovim očima izgledati kao da si zbog toga s njim.

8.Ne odvajaš se od njega i tražiš da se vidite svaki dan
Želiš se stalno vidjeti i čuti s njim, ali trebaju postojati neke granice. Nije dobro za vašu vezu da odmah provodite zajedno vrijeme baš svaki dan. Dajte si priliku da si koji dan falite i da uzbuđenje onda bude veće kada se vidite. Da stvarno odlazite na dejtove i upoznajete se malo po malo!

 

veza dečko mjesec dana veze greške u prvih mjesec dana loše za vezu ljubav

Još vijesti