Portret djevojke

Neki su pljunuta slika svojih roditelja, a drugi baš i ne. Iako ti to možda ne vidiš, ličiš na svoje roditelje. Rođenjem od mame i od tate naslijediš neke navike i neke karakteristike izgleda. Evo koje od koga!

Za svih ovih 9 stvari možeš zahvaliti svojim roditeljima. Njihovi se geni prenesu na tebe i naslijediš od njih neka obilježja. Za neke su karakteristike tvog izgleda i osobnosti „krivi“ geni tvoje mame, a za neke oni od tvog tate. Što si naslijedila od kojeg roditelja? Znanost kaže da ovih 9 stvari nasljeđujemo od njih, a evo što to točno od koga.

1.Fizički izgled – od mame
Razne fizičke osobine naslijedimo od mame: boja kose, tekstura kose, koža, linija kose…

2.Visina – od tate
Iako na visinu utječu i geni i mame i tate, važniji su u ovom slučaju geni od tate jer geni koje naslijediš od njega su oni koji se odnose na stimuliranje rasta, pa tako i samu visinu.

3.Navika spavanja – od mame
Znanost kaže da ovo češće naslijedimo od mame nego od tate. Ako ti je mama noćna ptica ili je ranoranilac, dobre su šanse da ćeš i ti to biti. Ako ima problema sa spavanjem i to možeš naslijediti od nje.

4.Zubi – od tate
Točnije, dentalne probleme nasljeđujemo od tate. Mama ti može imati super zube, ali ako tata ima problema s karijesom, veći razmak između prednjih zubi ili neravne zube – postoje šanse da i ti to imaš zahvaljujući njemu.

5.Raspoloženje i emocije – od mame
Jedno je znanstveno istraživanje potvrdilo da su veće šanse da ovo naslijedimo od mame nego od tate.

6.Rupice u obrazima – od tate
Rupice na obrazima su mnogima slatke, a ako ih tvoj tata nema, onda je vjerojatnije da ih ni ti nećeš imati.

7.Sposobnost gubitka ili dobivanja na težini – od mame
Točnije, od mame možeš naslijediti metabolizam. Iako naslijediš od mame metabolizam, na izgled tvog tijela i sposobnost gubitka i dobivanja na težini utječe i tvoj životni stil. Koliko god da tu ulogu igraju geni, bitne su i druge stvari.

8.Usne – od tate
Kada je u pitanju struktura usnica, tu možeš zahvaliti svom tati. Ako tvoj tata ima pune usne, onda si sretnica jer ćeš ih vjerojatno imati i ti.

9.Otisak prsta – od tate
Iako ne postoje dvije osobe na svijetu koje imaju isti otisak prsta, ipak, kada se rodiš, tvoj je otisak sličniji tatinom. Nisu identični, ali ekstremno slični.

roditelji geni naslijedimo od mame naslijedimo od tate Izgled Karakteristike osobine navike

Još vijesti